Αναστασίου: Πρώτα ο Εργοτέλης, μετά ο Ολυμπιακός

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή, ενώ ερωτηθείς για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υποστήριξε πως για τους πράσινους προέχει η αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.«Ήταν σημαντικό για εμάς ότι διαχειριστήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Ξέραμε πως θα βρούμε χώρους και με την ποιότητα και την ταχύτητα των παικτών που διαθέτουμε, πιστεύαμε πως θα σκοράραμε δεύτερο γκολ όπως κι έγινε. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ», είπε αρχικά ο Γιάννης Αναστασίου για τη νίκη επί του Πανθρακικού και πρόσθεσε:
«Όπως έχω ξαναπεί για αυτή την ομάδα είμαι αρκετά σίγουρος γιατί ξέρω τη δουλειά που κάνουν τα παιδιά. Δεν είχα κανένα φόβο για το παιχνίδι, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε κι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο».
Για τις απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός, είπε: «Για εμάς είναι σημαντικοί οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν, αλλά σημαντικότερη από όλους είναι η ομάδα. Από την αρχή της σεζόν, προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο για να κερδίσουμε. Η ομάδα ωριμάζει, γίνεται καλύτερη και νομίζω πως θα έχουμε καλύτερα στο μέλλον».
Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, αλλά για εμάς το πιο σημαντικό είναι αυτό που ακολουθεί. Το ματς με τον Εργοτέλη. Είναι σε καλή κατάσταση, έχει αλλάξει προπονητή, αυτό είναι που μας απασχολεί. Είναι μια καλή ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει τρεις φορές και η προσοχή μας πάντα είναι στο επόμενο παιχνίδι. Όταν τελειώσει αυτό, τότε θα κοιτάξουμε τον αγώνα που θα ακολουθήσει. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι».
Για το πώς αντιμετώπισε τον Πανθρακικό, και την τακτική που ακολούθησε, είπε: «Η διαφορά του Πανθρακικού είναι πως παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στην ίδια ευθεία και δυο πλάγια μπακ. Δεν μπορώ να σας πω τι είπα στην ομάδα μου, δεν λέμε τα μυστικά μας. Είχαμε προετοιμαστεί, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, δείξαμε στα παιδιά κάποια πράγματα στο βίντεο και δουλέψαμε στο τακτικό κομμάτι και ήταν σημαντικό που τα παιδιά έκαναν αυτά που είπαμε στο γήπεδο, για να πάρουμε τη νίκη».
Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Νομίζω πως το τελευταίο διάστημα η εικόνα μας έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Εν αντιθέσει με τον πρώτο γύρο, που χάσαμε πόντους εντός έδρας, για εμάς ήταν σημαντικό ότι κερδίσαμε τα ματς στα οποία δεν παίξαμε τόσο καλά. Αυτό μετράει για εμάς, να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Μπαίνουμε στο γήπεδο προετοιμασμένοι για τον αντίπαλο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, που να χτυπήσουμε κι από εκεί και πέρα παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, οι συγκυρίες, η ημέρα που θα βρεθεί η ομάδα. Ο στόχος για εμάς σε κάθε παιχνίδι είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να ζητάμε τη νίκη».
Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το ίδιο εντός κι εκτός έδρας: «Αυτή είναι η λειτουργία της ομάδας και η δουλειά η δική μου. Ανάλογα με τους παίκτες που έχουμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι κι ανάλογα με την ποιότητα του κάθε παίκτη και τον αντίπαλο, να χτυπήσουμε στα σημεία που θέλουμε. Είναι το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να πω για τα παιδιά, αφού στο θέμα της τακτικής βλέπω ότι όλοι αντιλαμβάνονται όλα αυτά που θέλουμε κι αυτή είναι η ουσία».
Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εκ νέου, σχολίασε: «Όπως είπα είναι αρκετά μακριά αυτό το παιχνίδι. Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι θέλουν να ασχολούμαστε με αυτό, όμως, εμείς έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Εργοτέλη. Αν νικήσουμε στο ματς με τον Εργοτέλη θα δούμε πως θα πάμε εκεί. Για εμένα κάθε ματς δίνει τρεις πόντους, είτε κερδίσεις τον Ολυμπιακό είτε τον Πανθρακικό, τρεις πόντους θα πάρεις. Σίγουρα είναι κίνητρο, σίγουρα είναι πως υπάρχει και το γόητρο, αλλά επαναλαμβάνω ο στόχος μας είναι να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Θα πάμε εκεί για να παίξουμε το παιχνίδι μας, να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο».

Σχετικά άρθρα