Ριζότο λαχανικών με κολοκυθάκια

17 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 φλιτζάνι βρασμένο αρακά
1/2 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
50 γραμμάρια τυρί τσένταρ, τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια.
Σοτάρετε για 3 με 4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι είναι μαλακό.
Προσθέστε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, τον αρακά, κόκκινο και πράσινο πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ανακατέψτε το χυμό ντομάτας με τον ζωμό κότας και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα, αφήστε το να βράσει.
Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και το υγρό απορροφάται.
Πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ και σουσάμι.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ