Ντιπ με φέτα και σπανάκι

17 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κούπα φέτα θρυμματισμένη
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
4 καρδιές αγκινάρας βρασμένες κονσέρβα
200 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γραμμάρια γραβιέρα
¼  χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο

 

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος, την γραβιέρα, το βασιλικό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια βράζουμε τις αγκινάρες και το σπανάκι ξεχωριστά και μετά τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μικρό πυρέξ ή ανοιχτό πήλινο βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, το τριμμένο σκόρδο, τη σάλτσα και τα τυριά όλα εκτός από τη φέτα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ