«Πόλεμος» Άδωνι – γιατρών του ΕΟΠΥΥ

17 Φεβρουαρίου 2014

Σκηνικό μετωπικής σύγκρουσης του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ διαμορφώνεται με φόντο τη μεταρρύθμιση στον τομέα της πρωτοβάθμιας Υγείας. 

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις των ιατρείων απειλούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές που δρομολογούνται. 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο μόλις δημοσιευθεί σε ΦΕΚ τότε αυτομάτως όλο το προσωπικό τίθεται σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα ενός μήνα.

Η πλευρά των γιατρών διαμηνύει όμως ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τα ιατρεία, προκειμένου να προχωρήσουν οι αλλαγές και εκτοξεύει βολές τόσο κατά της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, όσο και κατά του υπουργού Υγείας. 


VIDEO-ΓΙΑΤΡΟΙ από realmedialive 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός με έγγραφό του έχει ζητήσει να παραδοθούν έως σήμερα τα κτίρια και ο εξοπλισμός τους, με ευθύνη των διευθυντών.

Με εξώδικο απάντησε η Ομοσπονδία των γιατρών υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση του υπό εκκαθάριση ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να ζητά παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ!

Ζητούν στήριξη από τους πολίτες

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν από σήμερα δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις ιατρείων, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους. 

Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ενώ η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας «παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως σήμερα σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκηση, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να τους βοηθήσουν και να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Σήμερα στις 9 το πρωί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο.

Το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση στις 07:30 το πρωί μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυιατρεία στην Αττική και την επαρχία.


Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ