Μπράμος: Ζήτημα θέλησης

Ο Μάικ Μπράμος συγκρίνει Ολυμπιακό και Μάλαγα, εξηγεί πως το πρόσφατο 2-0 επί των ”ερυθρολεύκων” δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ενόψει Πέμπτης και ξεκαθαρίζει πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θέλουν ένα νέο ξεκίνημα στο TOP-16 μπροστά στον κόσμο τους!

Το 78-64 επί της Εφές Αναντολού στις 17 Ιανουαρίου ήταν η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στο TOP-16 της Euroleague. Έκτοτε οι ”πράσινοι” μέτρησαν τρεις συνεχόμενες ήττες και πλέον θέλουν να κάνουν… restart στη β’ φάση του θεσμού, αρχής γενομένης από τον ελληνικό ”εμφύλιο” κόντρα στον Ολυμπιακό (20/02).

Ο Μάικ Μπράμος μίλησε στο Euroleague Greece μετά τη χθεσινή νίκη επί της Κηφισιάς για το ελληνικό Clásico του TOP-16 και ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μάλαγα. Παράλληλα επισημαίνει πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν έχουν τίποτα να… κρύψουν μεταξύ τους ενώ έκανε λόγο για έναν πολύ δύσκολο όμιλο όπου -εκτός Μπαρτσελόνα- όλα είναι ανοιχτά.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός ενόψει Ολυμπιακού, σε σχέση με την εμφάνιση της ομάδας στο Martín Carpena κόντρα στη Μάλαγα; ”Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα στην άμυνά μας. Η άμυνα δίνει τον ρυθμό στον Παναθηναϊκό και οι 87 πόντοι που δεχτήκαμε στη Μάλαγα είναι πολλοί σε αυτό το επίπεδο! Όπως ακριβώς η Ουνικάχα, έτσι κι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει σε γρήγορο τέμπο, να τρέχει στο γήπεδο και να επιβάλει τον ρυθμό της. Επομένως πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην άμυνα και να βγάλουμε ενέργεια στο παιχνίδι μας. Στον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Μάλαγα ήμασταν καλοί για τρεις περιόδους. Πλέον πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλο το παιχνίδι!”.

Πρόσφατα ο Παναθηναϊκός μέτρησε δύο μαζεμένες νίκες επί του Ολυμπιακού. Αυτό το μικρό σερί θα παίξει ρόλο στο ματς της Euroleague; ”Νομίζω ότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτά στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα. Πλέον οι στόχοι είναι διαφορετικοί. Οι ομάδες διεκδικούν την πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει playoffs. Υπάρχει πάντα και το γόητρο σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν νομίζω ότι οι δυο ομάδες έχουν να κρύψουν τίποτα η μια από την άλλη. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον, γνωρίζουμε τι θα βρούμε απέναντί μας. Δεν έχουμε κανένα μυστικό. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”.

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αγώνας με τον Ολυμπιακό; ”Νομίζω πως είναι ζήτημα θέλησης. Η ομάδα που δείχνει περισσότερο πάθος σε αυτά τα παιχνίδια, συνήθως κερδίζει!”

Πως βλέπεις να εξελίσσεται ο όμιλος στη συνέχεια του TOP-16; ”Ο όμιλος στο TOP-16 είναι ανοιχτός σε όλα τα σενάρια. Πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα θα είναι η μια από τις ομάδες που θα προκριθούν στα playoffs και όλες οι υπόλοιπες θα παλέψουν για τις επόμενες θέσεις. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο γκρουπ, με αρκετές δυνατές ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους. Ως τώρα έχουν συμβεί πολλές εκπλήξεις ενώ τα δεδομένα αλλάζουν έπειτα από κάθε αγωνιστική. Η Φενέρ ξεκίνησε ως φαβορί, στη συνέχεια αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών και την περασμένη εβδομάδα κέρδισε με 30 πόντους τη Λαμποράλ Κούτσα”.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη β’ φάση της Euroleague όμως μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες. Ευκαιρία για νέο ξεκίνημα κόντρα στον Ολυμπιακό; ”Όπως είπα και πριν, ο όμιλος στο TOP-16 είναι ανοιχτός και δύσκολος. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά όμως χάσαμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Πλέον έχουμε την ευκαιρία μας να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα! Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, στο γήπεδό μας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς και ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε και να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε ακόμα μισό γύρο στο TOP-16 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.

Σχετικά άρθρα