Αυξημένα τριγλυκερίδια: Τι πρέπει να τρως

17 Φεβρουαρίου 2014
ρωτά
ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:
Είμαι 44 ετών και στις τελευταίες αιματολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχω αυξημένες τιμές στα τριγλυκερίδια.  Τι μπορώ να κάνω για να ρίξω τις τιμές;
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί για να ρίξουμε τα τριγλυκερίδια και να επαναφέ­ρουμε τα λιπίδια σε φυσιολογι­κό επίπεδο αρκεί να προσέξουμε την διατροφή μας και να βάλουμε στη ζωή μας την άσκηση. 
Δίαιτα: Η πρώτη σύσταση του γιατρού όταν τα τριγλυκερίδιά μας είναι αυξημένα, είναι υγιεινή δια­τροφή και απώλεια βάρους ειδικά αν ο ασθενής είναι παχύσαρκος. Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσου­με τα ζωικά λίπη, τους υδατάν­θρακες (δηλαδή το ψωμί και τα ζυ­μαρικά) και τη ζάχαρη.
Τι πρέπει να τρώμε; Άπα­χο βοδινό κρέας, κοτόπουλο και άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης θα πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας τροφές όπως:
*Τα μήλα.
*Όσες περιέχουν ωμέγα 3 και ωμέγα 6. Πρόκειται για το γνωστό μας μουρουνέλαιο, που έχει πολύ ευεργετική επίδραση στον περιορισμό όλων των λιπιδίων του οργανισμού. Θα το βρούμε σε ψάρια όπως είναι ο σολομός, το σκουμπρί, οι ρέγκες και στα φύκια, που μπορούμε να προμη­θευτούμε από τα καταστήματα υγιεινών τροφών.
Ασκηση: Πολύ καλό απο­τέλεσμα στη μείωση των λιπιδίων έχει το περπάτημα και οι άλλες μορφές σωματικής άσκησης!
Διακοπή του τσιγά­ρου! Αν καπνίζουμε, ο κίνδυ­νος για στεφανιαία νόσο είναι πο­λύ μεγαλύτερος.
Όχι στρες: Το άγχος μπο­ρεί ν’ αυξήσει τις τιμές των τριγλυκεριδίων.
 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...