Νοσοκομείο έδωσε αγωγή σε παιδί έπειτα από παρέμβαση του Συν. του Πολίτη

17 Φεβρουαρίου 2014

Μία απίστευτη περιπέτεια πέρασε ένα ανήλικο παιδί -που πάσχει από σοβαρή πάθηση- και η οικογένειά του. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Συνήγορου του Πολίτη, χρειάστηκε παρέμβαση προκειμένου το νοσοκομείο να χορηγήσει στον ασθενή το φάρμακο που χρειαζόταν απαραιτήτως.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε σε νησιωτική περιοχή, όπου μένει το παιδί, με το νοσοκομείο να εκδίδει βεβαίωση με την οποία δήλωνε την αδυναμία χορήγηση του φαρμάκου, λόγω ανεπάρκειας πιστώσεων. Και αυτό παρότι οι γιατροί είχαν αποφασίσει πως είναι αναγκαία η συνεχής και αδιάλειπτη χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο συγκαταλέγεται σε εκείνα που χορηγούνται μόνο μέσω των φαρμακείων των νοσοκομείων. Μάλιστα, συμβούλευσαν τους γονείς να απευθυνθούν σε άλλο της πρωτεύουσας, προκειμένου να το εξασφαλίσουν.

Ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη με έγγραφο προς το νοσοκομείο και την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια. Μετά από αυτό, η Υγειονομική Περιφέρεια εξασφάλισε άμεσα τη χορήγηση του φαρμάκου στον ανήλικο ασθενή από νοσοκομείο της αρμοδιότητάς.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ