Πανηλειακός κατά Κούγια

Ανακοίνωση σε βάρος της διαιτησίας, του Αλέξη Κούγια, αλλά και κατά των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής εξέδωσε ο Πανηλειακός και έκανε λόγο για ζούγκλα στο μεταξύ τους ντέρμπι. Αναλυτικά η ΠΑΕ Πανηλειακός ανέφερε:

"Κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας η ομάδα μας προετοιμάστηκε για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή στην Πάτρα , έχοντας κατά νου ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και μάλιστα ένα «πελοποννησιακό ντέρμπι» . Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε δεν επρόκειτο για ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά για μια φάρσα με ευφάνταστους σκηνοθέτες και γελοίους πρωταγωνιστές.

Δεν έχει ξανατύχει στην ομάδα μας περίπτωση ένας Διαιτητής να προειδοποιεί ποδοσφαιριστή μας προσωπικά και πριν καλά – καλά ξεκινήσει το παιχνίδι ότι θα τον αποβάλλει, και –ω! του θαύματος – να τον αποβάλλει στο πρώτο πεντάλεπτο του παιχνιδιού για τζαρτζάρισμα εντός φάσης ! Όπως ακριβώς έπραξε ο διαιτητής της χθεσινής αναμέτρησης κ. Τζήλος με τον ποδοσφαιριστής μας Κ. Φλίγκο, τον οποίο έσπευσε να αποβάλλει ελάχιστα μετά την έναρξη του αγώνα χαρίζοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στην Παναχαϊκή για ολόκληρο σχεδόν το παιχνίδι, μη τυχόν και γίνει κανένα λάθος και οι ομάδες είναι στο γήπεδο σε αριθμητική ισορροπία. Και όχι μόνο αυτό αλλά σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν έκδηλη η αγωνία του να οδηγήσει το παιχνίδι στο επιθυμητό αποτέλεσμα που έκανε ό,τι μπορούσε με συνεχή σφυρίγματα, κάρτες και μια συμπεριφορά ανεκδιήγητη για Διαιτητή – όχι μόνο του επιπέδου της συγκεκριμένης κατηγορίας αλλά και τοπικού πρωταθλήματος.  

Βέβαια η διαιτητική συμπεριφορά ήταν το πιο κόσμιο μέρος του παιχνιδιού συγκρινόμενη με αυτή των «εκπροσώπων» και των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής. Είναι τουλάχιστον ντροπή για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να προπηλακίζουν αντιπάλους – πλην όμως συναδέλφους τους – όπως έπραξαν αυτοί της Παναχαϊκής στο ημίχρονο του αγώνα επειδή το αποτέλεσμα του αγώνα δεν τους εξυπηρετούσε, «συνοδεία»  και με την ανοχή «αστυνομικών» που περιφερόντουσαν στα αποδυτήρια του γηπέδου και οι οποίοι αποφάσισαν να αγνοήσουν το καθήκον τους και να συμπεριφερθούν ως φουσκωτοί για να «θερμάνουν την ατμόσφαιρα».

Και είναι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή για την ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής να έχει για Πρόεδρο ένα πρόσωπο όπως ο «κύριος» Α. Κούγιας, ο οποίος κατηύθυνε αυτό τον συρμό των (δήθεν) αστυνομικών, όχι μόνο στο ημίχρονο του αγώνα, αλλά και μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν και προπηλακίστηκαν από τον «κύριο» Κούγια με φτυσίματα και βρισιές οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι της ομάδας μας που θέλησαν να εκφράσουν τα παράπονά τους στον Διαιτητή της αναμέτρησης, υπό το βλέμμα των αμέριμνων «εκπροσώπων της τάξης».

Και όχι μόνο αυτό αλλά κατ’ εφαρμογή του δόγματος «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής προέβη και σε μηνύσεις ισχυριζόμενος ότι δέχθηκε «επίθεση» από εκπροσώπους της ομάδας μας.   Η απαράδεκτη και προκλητική διαιτησία του κ. Τζήλου είναι αντικείμενο του ενδιαφέροντος της Κ.Ε.Δ. η οποία και θεωρούμε ότι θα ασχοληθεί μαζί του, εάν δεν το έχει κάνει ήδη. Η απαράδεκτη και αντισυναδελφική συμπεριφορά των αθλητών της Παναχαϊκής θα πρέπει να απασχολήσει τον ΠΣΑΠ, αν βρει χρόνο από τις μονομερείς συνδικαλιστικές διεκδικήσεις.

Οι απαράδεκτες και ντροπιαστικές για το ποδόσφαιρο συνθήκες στα αποδυτήρια του γηπέδου της Παναχαϊκής όμως, θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τόσο τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα και την διοργανώτρια του πρωταθλήματός μας. Είχαμε διαβάσει στις εφημερίδες ότι τα ίδια και χειρότερα είχαν προηγηθεί και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών και τους εκπροσώπους του, που και αυτοί απόλαυσαν την «φιλοξενία» του κ. Κούγια, αλλά δεν περιμέναμε να τύχουμε της ίδιας αντιμετώπισης. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται από τους Παρατηρητές των αγώνων να δημιουργούνται κατ’ επανάληψη τέτοιες συνθήκες εντός των αποδυτηρίων της Παναχαικής και πολύ περισσότερο τώρα που εισερχόμαστε στην τελική ευθεία και θα κριθούν και οι θέσεις των play off.

Αν τα πράγματα αφεθούν στο έλεός τους τότε θα οδηγηθούμε σε συνθήκες απόλυτης ζούγκλας  σε όλα τα γήπεδα. Αν αυτή είναι η πρόθεση, τουλάχιστον να το ξέρουμε να προσλάβουμε… θηριοδαμαστές.   

Τέλος, αναρωτιόμαστε και εμείς μαζί με όλους όσοι το έχουν κάνει κατά το παρελθόν πόσο καιρό ακόμα θα συνεχιστεί αυτός ο δημόσιος διασυρμός ενός τόσο ιστορικού σωματείου όπως η Παναχαϊκή, από αυτόν τον περιφερόμενο παράγοντα που μεταφέρει τα προσωπικά του συμπλέγματα από ομάδα σε ομάδα, και για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίσουν να τον ανέχονται οι φίλαθλοι της Πάτρας αφενός, και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αφετέρου".

Σχετικά άρθρα