Μιχαλήτσος: Παίζει με λάθος τρόπο ο Αρης

Στον τρόπο ανάπτυξης εντοπίζει ο Γιάννης Μιχαλήτσος το μεγαλύτερο 9σε αγωνιστικό επίπεδο) πρόβλημα του Αρη.Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Μιχαλήτσος στο "Μετρόπολις"

-για την αγωνιστική εικόνα του Άρη:
«Ο Άρης δεν έδειξε καμία βελτίωση και γενικά όλη τη χρονιά είχε προβλήματα. Αυτός και ο περσινός Άρης είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να τους κερδίσει όλους, αλλά είναι αφύσικο να κάνει μόνο ήττες. Παίζει με λάθος τρόπο. Δεν είναι σωστή η ανάπτυξη του. Δεν περνάει η μπάλα από την άμυνα στον κέντρο, αλλά φτάνει με γεμίσματα στην επίθεση. Έτσι, χάνονται κάποιοι ποιοτικοί παίκτες που έχει η ομάδα στο κέντρο. Πάντα στον Άρη ξεκινάει η επίθεση με λάθος τρόπο. Αυτή είναι λάθος νοοτροπία των αμυντικών, που πιστεύουν ότι διώχνοντας την μπάλα μακριά κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο Άρης και η Βέροια δεν βρίσκονται τυχαία στη θέση που βρίσκονται, είναι οι δύο ομάδες που χάνουν συνέχεια την μπάλα».

-για τους λόγους αυτής της κακής αγωνιστικής νοοτροπίας:
«Η πίεση έχει αυτό το αποτέλεσμα. Ο καθένας προσπαθεί να μην φταίει στο ενδεχόμενο άσχημου αποτελέσματος. Για να κερδίσεις όμως και να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα, χρειάζονται συνδυασμοί. Δεν χρειάζεται να βαραίνουν κι άλλο ψυχολογικά τους παίκτες. Πρέπει να ηρεμήσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν το άγχος της ευθύνης. Δεν λέω ότι μπορεί η ομάδα να κάνει σημαντικά πράγματα αλλά, τα απλά μπορεί να τα κάνει. Πρέπει ο Άρης να κερδίσει τον Πλατανιά, για να έχει ελπίδες. Δυστυχώς, η κακή ψυχολογία και η νοοτροπία έχει περάσει και στους νέους παίκτες».

-για τον επερχόμενο αγώνα με τον Πλατανιά:
«Δεν είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι και για τον Πλατάνια. Η φανέλα του Άρη είναι βαριά και θα φοβίσει τους παίκτες του Πλατάνια, όμως ο Άρης πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο για να κερδίσει. Δεν γίνεται να αγωνίζεται με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο. Οι παίκτες φοβούνται να κάνουν τα αυτονόητα».

Σχετικά άρθρα