Νηστίσιμα σοκολατάκια από το Γιώργο Λέκκα

18 Φεβρουαρίου 2014

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μοιράζεται μαζί μας τις πιο ωραίες συνταγές για αυτούς που νηστεύουνε!

 

 

Μερίδες 20
Χρ. Πρ 10΄
 
Υλικά
 
300 γραμμ. κουβερτούρα 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
240 γραμμ. ταχίνι
120 γραμμ. μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
80 γραμμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
60 γραμμ. Σταφίδες ξανθές
ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ κακάο για το πασπάλισμα
 
Διαδικασία
 
 
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ 20 εκ. στρώστε μια λαδόκολλα. Σε μπέν μαρί λιώστε την σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάστε την σοκολάτα από την φωτιά. Ρίξτε το ταχίνι, το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα, το κονιάκ. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αμύγδαλα, της σταφίδες και ανακατέψτε να ενσωματωθούν. Αδειάστε το μείγμα στο πυρέξ και στρώστε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Αφήστε να κρυώσει για 4 ώρες. Κόψτε σε τετράγωνα. Πασπαλίστε με κακάο και σερβίρετε.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace