Καριόκες με αμύγδαλο και μπαχαρικά

18 Φεβρουαρίου 2014

Ένα κλασσικό γλυκό από τα χέρια του Γιώργου Λέκκα!

 

40 κομμάτια
Χρ. Πρ 30΄
 
Υλικά
 
Για τις καριόκες
300 γρ. κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο
300 γρ. υποβρύχιο βανίλια
1 κ.σ αγελαδινό βούτυρο
200 γρ. κέικ σοκολάτας τριμμένο μπαγιάτικο
2 κ.σ μερέντα
200 γρ φρυγανιά τριμμένη
300 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γρ. αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
2 κ.σ ρούμι
2 κ.σ κακάο άγλυκο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
250ml σιρόπι από γλυκό κουταλιού όπως περγαμόντο, πορτοκάλι κ.α
 
Για την επικάλυψη
600 γρ. κουβερτούρα 55% περιεκτικότητα κακάο λιωμένη
 
Διαδικασία
 
Σε μπεν μαρί ρίξτε την κουβερτούρα, το υποβρύχιο βανίλια. Σε μέτρια φωτιά αφήστε να λιώσουν και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάστε από την φωτιά και ρίξτε το βούτυρο. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αφήστε να γίνει χλιαρό. Προσθέστε το σιρόπι, το ρούμι, την μερέντα, το τριμμένο κέικ , την καρυδόψιχα, τα αμύγδαλα, το κακάο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ζύμη. Στο πάγκο εργασίας απλώστε δύο λαδόκολλες και τοποθετήστε σε ρολό το μείγμα. Τυλίξτε την λαδόκολλα. Τοποθετήστε τα ρολό στο ψυγείο για μια νύχτα. Βγάζετε από το ψυγείο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το κάθε ένα ρολό σε φέτες πάχος 2 εκ. Βουτήξτε κάθε φέτα στην λιωμένη σοκολάτα και τοποθετήστε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Μόλις παγώσει η σοκολάτα τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί με σχέδια. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ
Τα νέα της ημέρας
10:17 Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ