Αρνίσιο μπούτι με γιαούρτι από το Γιώργο Λέκκα

18 Φεβρουαρίου 2014

Ένα διαφορετικό αρνάκι από το σεφ Γιώργο Λέκκα!

 

Χρ.πρ 20
Χρ.ψης 1 ½
 
Υλικά
 
1 αρνίσιο μπούτι 2 κιλά
2 κ.σ  ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.σ ντοματοπολτό
2 κ.γλκ θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γραμμ πατάτες
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, αλάτι
 
Διαδικασία
 
 
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το μπούτι σε 1 λίτρο νερό με αλάτι για μισή ώρα. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λάδι, γιαούρτι, σάλτσα ντομάτα, θυμάρι, πιπέρι, 1 κ.γλκ αλάτι, σκόρδο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μπούτι στο ταψί και το αλείφουμε με την σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε αντιστάσεις στους 180-200 C για 1 ½ ώρα. Μετά από μισή ώρα αφαιρούμε λίγο από το ζουμί. Αφήνουμε ακόμα για μισή ώρα και προσθέτουμε της πατάτες, της ντομάτες γύρω από το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε σταδιακά το κρέας με το ζουμί του. Τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ