“Καθάρισαν” Παρί και Μπάρτσα!

Σχέδια για την 8άδα του Champions League μπορούν να κάνουν από τώρα Παρί και Μπαρτσελόνα! Η Παρί διέλυσε με 4-0 τη Λεβερκούζεν στη Γερμανία, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς της φάσης των "16", ενώ η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Σίτι στο "Etihad", αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.Σίτι – Μπαρτσελόνα 0-2
Διπλό… μισή – πρόκριση πήρε η Μπατσελόνα στο Etihad, χάρη σε γκολ – πέναλτι του Μέσι στο 54ο λετπό. Στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε σωστά  (ως τελευταίος) ο Ντεμικέλις, ωστόσο το μαρκάρισμα του Αργεντινού στον Μέσι έγινε εκτός περιοχής.

Η εικόνα του αγώνα σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαίωσε όσους προσδοκούσαν σε ένα 90λεπτο υψηλού επιπέδου, αφού και οι δύο ομάδες φρόντισαν να θωρακίσουν πρωτίστως τα νώτα τους.

Είναι ενδεικτικό ότι όλο το πρώτο μέρος… βγήκε ουσιαστικά μια… δυόμιση φάσεις. Ενα γύρισμα του Νεγρέδο στο 19′, με την μπάλα να περνά παράλληλα από τη γραμμή του τέρματος, μια κεφαλιά του Κομπανί την οποία "έβγαλε" με δυσκολία ο Βαλντέζ στο 25′ κι ένα μακρινό σουτ του Μέσι στο 31′, με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 53′ έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα, με τον Ντεμικέλις να ανατρέπει τον Μέσι και τον Ερικσον να καταλογίζει πέναλτι και να αποβάλει τον αμυντικό της Σίτι, αν και ως προς τον καταλογισμό του πέναλτι φαίνεται στα ριπλέι ότι το μαρκάρισμα γίνεται πριν από την είσοδο του Μέσι στην περιοχή. Ο Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση, νικώντας τον Χαρτ για το 0-1.

Η Μπάρτσα, έχοντας πλέον και το προβάδισμα, αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα απείλησε εκ νέου στο 67′ με το σουτ του ΤΣάβι να περνά άουτ και ένα λεπτό αργότερα με τον Αλβες να αστοχεί σε τετ α τετ με τον Χαρτ, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από την εστία του Βρετανού γκολκίπερ.

Στο 77ο λεπτό η Σίτι έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Σίλβα να κατεβάζει με το στήθος και να σουτάρει στην κίνηση, αλλά τον Βαλντές να πέφτει στη δεξιά του γωνιά και να μπλοκάρει.

Αφού ο Σίλβα δεν κατάφερε να βάλει ξανά στο… κόλπο τους Πολίτες, ήρθε το… τελειωτικό χτύπημα από την πλευρά της Μπάρτσα στο 90ό λεπτό. Νεϊμάρ και Αλβες συνεργάστηκαν άψογα, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει από πλάγια θέση τον Χαρτ για το τελικό 0-2!

Λεβερκούζεν – Παρί 0-4
Σε τυπική διαδικασία μετέτρεψε η Παρί τον αγώνα ρεβάνς της 12ης Μαρτίου, αφού ουσιαστικά τσέκαρε από απόψε το εισιτήριο για την 8άδα, χάρη στο εκρηκτικό πρώτο μέρος, διάστημα κατά το οποίο πέτυχε τρία γκολ!

Μόλις στο 3′ οι Γάλλοι προηγήθηκαν με γκολ του Ματουιντί, οποίος υποδέχτηκε την μπάλα από τον Βεράτι και πλάσαρε τον Λένο για το 0-1. Στο 11′ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-2, με τον Τοπράκ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την μπάλα, ύστερα από σουτ του Ιμπραϊμοβιτς. Ο Ζλάταν πήρε το… αίμα του πίσω από την άσπρη βούλα στο 39′, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Λαβέτσι από τον Σπάχιτς.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Ιμπραϊμοβιτς υποχρέωσε τον Λένο να μαζέψει για τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την Παρί στο 59′, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σπάχιτς (σ.σ.: η πρώτη στη φάση του πέναλτι), ενώ στο 66′ τους ακυρώθηκε γκολ του Μαντουϊντί με τον βοηθό να υποδεικνύει σε θέση οφ σάιντ τον Λαβέτσι, ο οποίος πάντως δεν είχε συμμετοχή στη φάση.

Στο 88′ η ομάδα του Μπλαν έφτασε και σε τέταρτο γκολ, με τον Καμπάιγ να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα των Παριζιάνων, με πλάσέ ύστερα από ασίστ του Λούκας.

Σχετικά άρθρα