Μοσχαρίσιες μπριζόλες νταϊάν

19 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
4 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
αλάτι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για στιφάδο
4 κουταλιές σούπας κονιάκ ή μπράντι
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κούπα λευκό ρύζι μαγειρεμένο για το σερβίρισμα

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά  το ζωμό, σάλτσα Worcestershire, μουστάρδα και πλετέ ντομάτας και αφήνετε στην άκρη.
Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι τις μπριζόλες και από τις δυο μεριές και αφήνετε για 15 -  30 λεπτά εκτός ψυγείου πριν τις μαγειρέψετε.

Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια- υψηλή εστία. Προσθέστε το κρεμμυδάκι με το σχοινόπρασο, αφήστε σε αυτή την εστία  για 1-2 λεπτά. Στεγνώστε τις μπριζόλες  με μια χαρτοπετσέτα. Γυρίστε την εστία σε υψηλή θερμοκρασία και μαγειρεύετε τις μπριζόλες για 1-4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχιά είναι η μπριζόλα.

Στη συνέχεια βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι και ρίχνετε τη σως. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας καλά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κονιάκ και ζεσταίνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τις μπριζόλες και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμα. Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά και σερβίρουμε με τις μπριζόλες.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +42492+43396+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ