Φετουτσίνι με μανιτάρια και κουκουνάρι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/3 κούπας λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">80 γραμμάρια κουκουνάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπας λευκό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (πορτομπέλο, λευκά μανιτάρια, πλευρώτους)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι,πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">τριμμένη παρμεζάνα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας το και αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και</span><br /><span style="font-size: medium;">να εξατμιστούν τα υγρά τους. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Συνεχίζοντας σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά τους.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτετε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Συγχρόνως βράζουμε τα φετουτσίνι για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μοιράζουμε σε πιάτα τα φετουτσίνι, περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα μανιταριών και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα