Χοιρινό με λιαστή ντομάτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">100 ml κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.</span><br /><span style="font-size: medium;">40 ml ελαιόλαδο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το χοιρινό μας, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα