Λίνο: Επικίνδυνη, όχι ανίκητη

Ανταγωνιστικό περιμένει το ΠΑΟΚ ο Λίνο στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη ομάδα, αλλά όχι ανίκητη.Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Ποιος είναι το φαβορί για το αυριανό παιχνίδι;
«Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Δεν υπάρχουν φαβορί. Η Μπενφίκα είναι ομάδα δυνατή και σε καλή φάση. Θα είναι δύο παιχνίδια ισορροπημένα γιατί και ο ΠΑΟΚ έχει τα δυνατά του σημεία και παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί στην Τούμπα της δύο τελευταίες φορές που έπαιξε σε νοκ άουτ στην Ευρώπη:
«Πρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή προσοχή στον αντίπαλο. Δεν θέλουμε να χάσουμε από αύριο την πρόκριση. Δεν περνάει καν από το μυαλό μας. Όλα κρίνονται από τη διάθεση που θα έχουμε. Δεν σκεφτόμαστε το παρελθόν αλλά το μέλλον. Παλαιότερα έχουμε αποκλειστεί στην Τούμπα, αλλά πλέον η ομάδα έχει μαζέψει αρκετή εμπειρία και αυτό μπορεί να είναι καθοριστικό».

Τι αλλάζει και ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος στα ευρωπαϊκά ματς, απ’ ότι στην Ελλάδα:
«Έχουμε κάνει άλματα στην Ευρώπη και έχει άμεση σύνδεση με αυτό που γίνεται καθημερινά στην ομάδα. Δουλεύουμε σκληρά και αυτό έχει αποδώσει καρπούς και στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Θα συνεχίσουμε έτσι για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Πώς θα αποφύγει ο ΠΑΟΚ να δεχθεί γκολ, από τη στιγμή που στο πρωτάθλημα δεν έχει αποτελεσματικότητα στην άμυνα:
«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει μία ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια ιδιαίτερα κόντρα σε μία τόσο δυνατή ομάδα όπως η Μπενφίκα, είναι να κλειστεί πίσω κα να περιμένει στην άμυνα. Χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δημιουργήσουν φάσεις από το πουθενά, όμως δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο την άμυνα. Πρέπει να επιτεθούμε σωστά και να κυνηγήσουμε το γκολ, που θα μας δώσει περισσότερες πιθανότητες στη ρεβάνς».

Αν προτιμά να μαρκάρει τον Μάρκοβιτς ή τον Σάλβιο:
«Πρέπει να προσέξουμε όλους τους παίκτες. Η Μπενφίκα παίζει χωρίς σταθερές θέσεις. Όλοι κινούνται και καλύπτουν πολλές θέσεις. Πρόκειται για δύο πολύ καλούς παίκτες. Και οι δύο είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους περιορίσουμε».

Αν η Μπενφίκα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:
«Μπορεί να μην είναι η πιο δύσκολη ομάδα, γιατί έχουμε παίξει και με την Τότεναμ, αλλά σίγουρα είναι από τις μεγαλύτερες».

Για την εμπειρία του στην Πορτογαλία και τη σύγκριση μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων:
«Δεν βλέπω πολλές διαφορές. Και στις δύο χώρες παίζουν γρήγοροι και δυνατοί παίκτες. Απλά στην Πορτογαλία οι ομάδες έχουν καλύτερες προϋποθέσεις να αγοράζουν καλύτερους παίκτες, λόγω του ότι είναι οικονομικά πιο ισχυρές. Έχω παίξει τρία χρόνια εκεί και θαυμάζω το ποδόσφαιρό τους, το ίδιο όμως συμβαίνει και για την Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα