“Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μαχητές απέναντι στην Μπενφίκα”

Ανάλυση του αγώνα ΠΑΟΚ – Μπενφίκα έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι ο Δικέφαλος θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στους φορμαρισμένους "Αετούς".Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αrena

Για τον αυριανό αγώνα: "Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός φέτος, ξέρω αρκετούς παίκτες που αγωνίζονται εκεί όπως Κατσουράνης, ο Σπυρόπουλος, ο Νίνης που τους γνωρίζω από τον Παναθηναϊκό και τον Λίνο, που τον είχα παίκτη στη Πόρτο. Θα γίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, η Μπενφίκα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει ένα εκπληκτικό ανέβασμα τον τελευταίο καιρό. Διαθέτει πολλά αστέρια, πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά όπως ο Μάρκοβιτς, ο Ροντρίγκο, ο Λίμα, ο Γκαιτάν αλλά και ο Πέρες. Παίζει πάντα 4-4-2. Στην άμυνα έχει επίσης πολλούς καλούς παίκτες, ο Γκαράι και ο Λουιζάο είναι δεμένοι γιατί παίζουν πολύ καιρό μαζί, και συνθέτουν ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο. Στο "Ντα Λουζ" είναι πάρα πολύ δυνατή, αλλά και στην Τούμπα θα το παλέψει και θα προσπαθήσει να βάλει γκολ, θα επιδιώξει από την αρχή του παιχνιδιού να έχει την κατοχή της μπάλας".

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: "Η ατμόσφαιρα θα είναι φοβερή, αλλά και πολύ εχθρική για την Μπενφίκα. Οι παίκτες της Μπενφίκα, όμως, εξιτάρονται να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα και είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες ατμόσφαιρες, οπότε δεν περιμένω να επηρεαστούν ιδιαίτερα".

Για τις απουσίες των Γκαράι, Γκαϊατάν και Καρντόσο: "Η απουσία του Γκαράι θεωρώ ότι θα είναι η πιο σημαντική από τις τρεις. Πάντως η Μπενφίκα έχει το βάθος στο ρόστερ για να καλύψει τις απουσίες . Στο "Ντα Λουζ" πιστεύω ότι θα παίξουν και οι τρεις, οπότε τα πράγματα για το ΠΑΟΚ θα είναι πολύ δύσκολα ούτως ή άλλως. Περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι από δυο καλές ομάδες, και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα δημιουργήσουν πραγματικά μια εκπληκτική ατμόσφαιρα".

Για το αν έχει παρακολουθήσει τον φετινό ΠΑΟΚ: "Από ό,τι ξέρω έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για να φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα, έχει φέρει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και έχει κάνει πολλές μεταγραφές, αλλά δεν κατάφερε ακόμα να φτάσει το επίπεδο του Ολυμπιακού. Φαίνεται ότι φτιάχνει ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Ξέρω ότι είναι δεύτερος στην Ελλάδα. Απ’ όσα ακούω υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα στις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα, που επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον ΠΑΟΚ δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ φέτος, αλλά ξέρω αρκετούς ποδοσφαιριστές του. Ο Σαλπιγγίδης είναι φοβερός παίκτης, αλλά και ο Αθανασιάδης είναι πολύ καλός επιθετικός, ο Κατσουράνης έχει μεγάλη εμπειρία και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ, όσο για τον Νίνη ήταν πολύ καλός, αλλά δεν γνωρίζω την εξέλιξή του".

Για τον τρόπο αντιμετώπισης της Μπενφίκα εάν ήταν ο ίδιος προπονητής του ΠΑΟΚ: "Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν προπονητής του ΠΑΟΚ, περιμένω την Μπενφίκα να εντυπωσιάσει. Ο ΠΑΟΚ θέλει και μπορεί να κάνει την έκπληξη, αλλά και το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μαχητές και μόνο έτσι θα καταφέρει κάτι σ’ αυτά τα παιχνίδια".

Για το χρέος του Παναθηναϊκού προς τον ίδιο αλλά και ένα μήνυμα προς τον κόσμο: "Δεν θα μιλήσω για την κατάσταση του Παναθηναϊκού ούτε για τα χρήματα που μου οφείλονται, Θέλω να χαιρετήσω όλους τους φιλάθλους στην Ελλάδα, από εκεί και πέρα περιμένω ένα πολύ καλό τακτικά παιχνίδι με φανταστική ατμόσφαιρα στις εξέδρες, θέλω να χαιρετήσω όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στην  Ελλάδα. Πραγματικά τους έχω μέσα στην καρδιά μου".

Σχετικά άρθρα