Ματσιούλις: Ο,τι χρειάζεται για τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (20/2), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Top 16, με τον λιθουανό φόργουορντ των πρασίνων, Γιόνας Ματσιούλις, να τονίζει ότι η ομάδα του πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται και να είναι 100% έτοιμη, για να πάρει τη νίκη.Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ματσιούλις στο blog της Euroleague:
"Καλησπέρα σε όλους,

Ελπίζω να είστε καλά. Μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου κατακτήσαμε το πρώτο μας τρόπαιο στη σεζόν, ετοιμαζόμαστε για το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου του Top 16. Και είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, αφού αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά στη Euroleague, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Αφού ξεκινήσαμε το Top 16 με σερί 3-0, βρισκόμαστε πλέον στο 3-3 στη δεύτερη φάση της Euroleague. Και για αυτό το λόγο πρέπει να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Ερχόμαστε από ένα δύσκολο ματς, μια ήττα και ένα δύσκολο ταξίδι στη Μάλαγα. Τώρα θέλουμε να κάνουμε την επιστροφή μας. Θέλουμε να νικήσουμε και πάλι και πρέπει να το πετύχουμε την Πέμπτη, στο σπίτι μας, απέναντι στον Ολυμπιακό. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, να είμαστε 100% έτοιμοι και υγιείς, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε.

Εχουμε ήδη αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό τρεις φορές αυτή τη σεζόν. Δυο φορές στο Πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο. Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους παιχνίδια είναι πάντα ξεχωριστά. Είναι σημαντικό αυτό το ματς για το μέλλον και των δυο ομάδων στη φετινή Euroleague. Και είναι ένα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερο για όλους, για τους παίκτες, τους προπονητές, τους οπαδούς… Είμαστε "αιώνιοι" αντίπαλοι και αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι διαφορετικά όταν προετοιμάζεσαι για αυτό το παιχνίδι και όταν πατάς το πόδι σου στο παρκέ. Γνωρίζω ότι αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν. Πρέπει να το ζήσεις για να ξέρεις…

Παίζουμε στην έδρα μας την Πέμπτη απέναντι στον Ολυμπιακό και αυτό είναι κάτι θετικό. Γνωρίζουμε ότι οι οπαδοί μας θα είναι εκεί για να μας στηρίξουν, παρά το γεγονός ότι στα τελευταία ματς της Euroleague δεν τους ικανοποιήσαμε. Γνωρίζουμε πως θα είναι πάντα εκεί για εμάς. Είναι ένα μεγάλο ματς απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά ότι μπορούμε να νικάμε σε τέτοιου είδους ματς.

Οι οπαδοί μας θα είναι εκεί και θέλουμε να μας στηρίξουν, να φωνάζουν, αλλά πάντα θέλουμε να γίνεται αυτό σε πολιτισμένα πλαίσια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι φίλαθλοί μας μπορούν να το κάνουν αυτό. Μπορούν να δημιουργήσουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα για εμάς, χωρίς να κάνουν κάτι που θα δώσει σε κάποιον το δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε για αυτούς ή για την ομάδα. Θα παλέψουμε στο γήπεδο και θα παλέψουν στην εξέδρα με τη φωνή τους. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε…

Ελπίζω να σας δω στο ΟΑΚΑ".

Σχετικά άρθρα