Κοτσόλης: Με σταθερότητα και σοβαρότητα

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει σταθερότητα και σοβαρότητα στην συνέχεια της σεζόν, όπως δήλωσε ο τερματοφύλακας των πρασίνων, Στέφανος Κοτσόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο νίκες επί ΠΑΟΚ και Πανθρακικού, στο επερχόμενο ματς με τον Εργοτέλη, αλλά και στον κόσμο της ομάδας.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κοτσόλη στη Nova:
Για το αν ανησυχεί για την υπέρμετρη αισιοδοξία που υπάρχει μετά τις δύο νίκες επί ΠΑΟΚ και Πανθρακικού: "Δεν με ανησυχεί. Δεν βλέπω το ποτήρι ούτε μισογεμάτο, ούτε μισοάδειο. Θέλω να είμαι ρεαλιστής και έχουμε πει ότι έχουμε μια νέα ομάδα, η οποία γαλουχείται αγώνα με τον αγώνα. Τώρα διαμορφώνει χαρακτήρα. Οπότε οφείλουμε όλοι και στις άσχημες στιγμές και στις πολύ καλές εμφανίσεις, να είμαστε προσγειωμένοι και να εξετάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εχουμε ακόμα τρεις μήνες για να ολοκληρωθούν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Και σε αυτούς τους τρεις μήνες θα μετρούν πλέον και οι λεπτομέρειες. Είναι ένας τομέας στον οποίο είχαμε πρόβλημα στην αρχή της σεζόν, καθώς πληρώναμε τις λεπτομέρειες σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να είμαι ρεαλιστής, προσγειωμένος και να εξετάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσουμε".

Για το αν θεωρεί, ως ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει κάτι καλό φέτος: "Θεωρώ ότι δυνατότητες σαφώς και υπάρχουν. Αλλωστε αυτό έχει φανεί σε πάρα πολλά παιχνίδια. Ομως, όπως έχουμε πει, οφείλουμε να έχουμε ισορροπία, να βρούμε σταθερότητα και στο τέλος θα δούμε τις πραγματικά έχουμε καταφέρει. Γιατί πλέον μετρούν οι λεπτομέρειες, μετράει το κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει".

Για τις σημαντικές νίκες επί του ΠΑΟΚ και του Πανθρακικού και τη συνέχεια: "Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ενδιάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια, είδαμε και έναν κακό Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό λέω εγώ. Οτι δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε με τις καλές εμφανίσεις, ενώ στις άσχημες πρέπει να παίρνουμε τα μαθήματα μας και να ξέρουμε τι κάναμε καλά και τι όχι. Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, αυτό που έχω απαίτηση να δω από την ομάδα μου, είναι σοβαρότητα. Πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί, να ξέρουμε τι ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο και ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Για το ματς με τον Εργοτέλη και την εικόνα που έχει διαμορφώσει για την ομάδα του Ηρακλείου που έχει ήδη βρεθεί τρεις φορές απέναντι στον Παναθηναϊκό την φετινή σεζόν: "Σαφώς και έχουμε καλή εικόνα για τον Εργοτέλη, γιατί έχουμε παίξει ήδη τρεις φορές. Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στην ομάδα και έχω πει πολλές φορές, ότι αυτό που παίζει ρόλο είναι η δική μας απόδοση, ανεξάρτητα πως παρουσιάζεται ο αντίπαλος. Η δική μας απόδοση είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα και την Κυριακή".

Για τη σημασία που έχει για τους παίκτες του Παναθηναϊκού η στήριξη από τον κόσμο: "Ο κόσμος είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και είναι ένας επιπλέον λόγος και ένα επιπλέον κίνητρο για να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται".

Για το αν πηγαίνει από τώρα το μυαλό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Ακόμα και να πηγαίνει, οφείλουμε να επαναφέρουμε το μυαλό μας στην πραγματικότητα. Τρεις βαθμούς δίνει το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, τρεις βαθμούς δίνει και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ασχέτως αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στα ντέρμπι όπως είναι το γόητρο κτλ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Εργοτέλης. Αλλωστε αν στο ματς με τον Εργοτέλη δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, τότε αυτό θα είναι πολύ άσχημο για εμάς και θα πάμε με κακή ψυχολογία απέναντι στον Ολυμπιακό. Οπότε, αυτό που προέχει είναι το ματς με τον Εργοτέλη".

Για την καλή παρουσία των τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού και αν πιστεύει ότι η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα σε αυτή τη θέση: "Θεωρώ ότι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν είναι μόνο ο Στέφανος Καπίνο και εγώ. Είναι και τα παιδιά που ακολουθούν. Σαφώς και δεν έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη θέση. Ολοι προσπαθούμε καθημερινά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ολοι θέλουμε να αγωνιζόμαστε και νομίζω ότι θα ήταν αντιεπαγγελματικό από την πλευρά μας να μην θέλουμε να παίζουμε. Αυτός ο υγιής ανταγωνισμός που υπάρχει, νομίζω ότι κάνει καλό σε όλους και τελικά ωφελημένος είναι ο Παναθηναϊκός".

Σχετικά άρθρα