Σφαιρόπουλος: Η προσπάθεια μετράει…

Μπορεί ο Πανιώνιος να ολοκλήρωσε με… άδειο το βαθμολογικό ταμείο τις υποχρεώσεις του στους Last 32 του Eurocup, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλους έμεινε ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση των παικτών στο ματς με την Μπιλμπάο, όσο και από τη γενικότερη παρουσία τους στη διοργάνωση.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς Σφαιρόπουλος μετά την ήττα από την Μπιλμπάο

"Για μας είναι σημαντικό ότι προκριθήκαμε στο «Last 32» και ότι κάναμε ένα παραπάνω βήμα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Θέλαμε να κλείσουμε με νίκη το «Last 32» και τους ευρωπαϊκούς αγώνες μας στην φετινή αγωνιστική περίοδο.

Προσπαθήσαμε να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί και το καταφέραμε για μεγάλο διάστημα του ματς, αλλά η Μπιλμπάο έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, πέντε σερί τρίποντα, πήρε διαφορά ασφαλείας και παρότι παλέψαμε δεν επιτύχαμε κάτι περισσότερο από το να μειώσουμε την διαφορά. Εάν υπήρχε λίγο παραπάνω χρόνο.  ίσως να καταφέρναμε κάτι καλύτερο.

Από την ευρωπαϊκή παρουσία μας μετράει η αρκετά καλή προσπάθεια που κάναμε. Για μας είναι σημαντικό ότι προκριθήκαμε στο «Last 32» και ότι κάναμε ένα παραπάνω βήμα σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και πως επιστρέψαμε στις καλύτερες ομάδες του Eurocup. Μας μένει κάποια πικρία γιατί δεν επιτύχαμε μια νίκη στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι αντίπαλοι μας ήταν καλύτερες ομάδες, επιπέδου Ευρωλίγκας με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ.

Αυτό που κρατάμε είναι την καλή προσπάθεια σε όλους τους αγώνες με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο στο Μπιλμπάο, στο οποίο, όμως, παίξαμε Τρίτη και ενώ την Κυριακή είχαμε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και η ομάδα ταξίδεψε για την Ισπανία χωρίς να κοιμηθεί. Η ομάδα μας, που είναι καινούργια, κέρδισε εμπειρίες από την συμμετοχή στο Eurocup. Η πρόοδος που κάναμε φαίνεται από το γεγονός ότι πριν ένα μήνα η Μπιλμπάο μας είχε νικήσει εύκολα και σήμερα την κοντράραμε και χάσαμε με μικρή διαφορά.

Τώρα αφοσιωνόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε δουλειά να κάνουμε, να δούμε τα λάθη και να δουλέψουμε σε αυτά στον περισσότερο χρόνο που θα έχουμε για προπονήσεις. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Να ευχαριστήσω τους λίγους, αλλά πιστούς φιλάθλους που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο και χειροκρότησαν την ομάδα".

Σχετικά άρθρα