Κυριακίδης: Να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα

Ο 28άχρονος τερματοφύλακας της Ξάνθης, Δημήτρης Κυριακίδης, μίλησε στο επίσημο site της ομάδας για το ξεκίνημα με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, την πορεία του α’ γύρου, το άσχημο ξεκίνημα του 2014 αλλά και την συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριακίδη:
-Επέστρεψες μετά από καιρό κάτω από τα δοκάρια της SKODA ΞΑΝΘΗ (10η αγ. Λεβαδειακός – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0). Πως αισθάνεσαι που μετά από δύο και πλέον μήνες η ξανθιώτικη ομάδα κέρδισε χωρίς να δεχθεί γκολ;
"Είναι πολύ ευχάριστο που επέστρεψα μετά από τόσο καιρό στην δράση και ταυτόχρονα κέρδισε και η ομάδα. Οι τρεις βαθμοί είναι το πιο σημαντικό και θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια".

-Το παιχνίδι με την Καλλονή κρίθηκε στα τελευταία λεπτά από το γκολ του Γούτα. Τι ήταν αυτό που έκανε την «διαφορά» και η ξανθιώτικη ομάδα έφυγε νικήτρια;
"Υπήρχε πίεση στην αρχή του αγώνα αλλά το πάθος που βγάλαμε στην συνέχεια μας οδήγησε στη νίκη. Θέλαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια ώστε να κρατήσουμε το «μηδέν» στην άμυνα και στη συνέχεια σε κάποια από τις ευκαιρίες που θα δημιουργούσαμε να πετυχαίναμε ένα γκολ, όπως κι έγινε. Δεν μας πειράζει που αυτό άργησε να έρθει. Στο τέλος αυτό που μετράει είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα".

-Στο φινάλε του α’ γύρου οι φιλοδοξίες της ομάδας έφταναν ψηλά, όμως το σερί των αγωνιστικών χωρίς νίκη κόστισε και πλέον η SKODA ΞΑΝΘΗ έχει μείνει αρκετά πίσω στο κυνήγι των θέσεων της διάκρισης…
"Στόχος μας από την αρχή της χρονιάς ήταν οι πρώτες θέσεις, δυστυχώς όμως σε κάποια παιχνίδια δεν είχαμε εμφανίσεις ανάλογες μ’ αυτές που έπρεπε να έχουμε και σε κάποια άλλα παιχνίδια αδικηθήκαμε.
Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε «ταμείο»".

-Γενικότερα το τελευταίο διάστημα ήταν δύσκολο για όλη την ομάδα. Τελικά η SKODA ΞΑΝΘΗ επέστρεψε στις επιτυχίες και άλλαξε την ψυχολογία της. Πόσο μπορεί να βοηθήσει η νίκη επί της Καλλονής;
"Ολο το προηγούμενο διάστημα ήταν πολύ περίεργο για μας. Τα αρνητικά αποτελέσματα, η αλλαγή προπονητή αλλά και το άτυχο συμβάν με τον Χρήστο Πανόπουλο μάς επηρέασαν.

Το 1-0 μπορεί να ήρθε δύσκολα αλλά μας έδωσε μία καλύτερη ψυχολογία κι έδιωξε το άγχος από τα πόδια μας, από την στιγμή που είχαμε να κερδίσουμε καιρό. Θέλουμε να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα".

-Σε λίγες μέρες ακολουθεί μία δύσκολη έξοδος, αυτή στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Τι θέλει να διεκδικήσει η SKODA ΞΑΝΘΗ την ερχόμενη Κυριακή;
"Οπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και στο επόμενο θα παλέψουμε για τη νίκη. Ο Ατρόμητος είναι μία από τις λίγες ομάδες που δεν έχει γνωρίσει την ήττα στην έδρα του αλλά εμείς θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

-Μετά τον Ατρόμητο ακολουθούν δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια. Αυτό με την πρώην ομάδα σου, τον Λεβαδειακό κι αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης. Θεωρείς ότι από αυτή την τριπλέτα των αγώνων μπορεί η SKODA ΞΑΝΘΗ να βγει κερδισμένη;
"Καταρχήν έχουμε εστιάσει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Όπως είπα και πριν κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Γενικά πάντως, το πρόγραμμα της συνέχειας προσφέρεται για περισσότερα θετικά αποτελέσματα".

-Αρκετές αλλαγές φέτος στην ομάδα τόσο στη θέση του προπονητή όσο και σ’ αυτές της 11άδας. Μαζί με τον Τσέμα και τον Ζαρόπουλο έχετε υπερασπιστεί την ξανθιώτικη εστία. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια;
"Είναι γεγονός ότι υπήρξαν αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Οι επιλογές της 11άδας είναι θέμα του εκάστοτε προπονητή. Τόσο ο Τσέμα, όσο και ο Μιχάλης αλλά κι εγώ προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Είναι καλό να υπάρχει ο υγιής ανταγωνισμός σε μια ομάδα".

-Ποιες είναι οι ομαδικές και προσωπικές σου εντυπώσεις από την SKODA ΞΑΝΘΗ στην πρώτη σου σαιζόν; Έζησες την ευρωπαϊκή εμπειρία έχοντας αποκρούσει και πέναλτι με τη Σταντάρ Λιέγης, είχες ξεκινήσει βασικός και τώρα επανήλθες…
"Είναι μία χρονιά με πολλά διαφορετικά συναισθήματα. Αρκετές αλλαγές, θετικό σερί, αρνητικά αποτελέσματα αλλά συνολικά είναι μία «γεμάτη» χρονιά από κάθε άποψη. Φέτος, ξεκινήσαμε πολύ νωρίς με την προετοιμασία, ακολούθησαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εμπειρίες σπουδαίες για κάθε ποδοσφαιριστή.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα της SKODA ΞΑΝΘΗ, τόσο από το εργασιακό περιβάλλον, όσο και από την ίδια την πόλη και τους ανθρώπους της".

-Ξεκίνησες την καριέρα σου από μία ομάδα γειτονικού Νομού, όπως είναι ο Νέστος Χρυσούπολης. Όταν ξεκινούσες να παίζεις επαγγελματικά ποδόσφαιρο περίμενες ότι κάποια στιγμή θα αγωνιστείς στην SKODA ΞΑΝΘΗ;
"Δεν κρύβω ότι το είχα σκεφτεί. Γεννημένος σε μία περιοχή κοντά στην Ξάνθη, στην Χρυσούπολη Καβάλας, ένας νεαρός ποδοσφαιριστής είναι λογικό να κάνει τέτοιες σκέψεις. Σε μικρότερη ηλικία μάλιστα, ερχόμουν να παρακολουθήσω αρκετά παιχνίδια της SKODA ΞΑΝΘΗ".

-Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ποιες οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;
"Τα προηγούμενα χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα είχε φτάσει σε υψηλό επίπεδο και βλέπαμε ποδοσφαιριστές μεγάλους σε αξία να αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, το οποίο όμως αν ήταν σε διαφορετικές βάσεις μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα.

Οσο ανήκω στην SKODA ΞΑΝΘΗ οι στόχοι της ομάδας είναι και δικοί μου. Από εκεί και μετά το μέλλον κανείς δεν το ξέρει και το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι να δουλεύει για να γίνει καλύτερος στον τομέα του".

-Κλείνοντας θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας;
"Σίγουρα τα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος έχουν δυσαρεστήσει τον κόσμο αλλά κι εμάς τους ίδιους. Θέλουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα όλοι μαζί. Η συμπεριφορά του κόσμου που ήρθε στο γήπεδο στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ Καλλονής, μας βοήθησε πολύ και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά και πριν γίνει το 1-0. Θέλω να πιστεύω ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος το αποτέλεσμα θα έχει θετικό πρόσημο".

Σχετικά άρθρα