Μπαρτζώκας: Το ξεχνάμε και κοιτάμε τα επόμενα ματς

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Γιώργο Μπαρτζώκα, να τονίζει ότι η ομάδα του θα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα το παιχνίδι και να κοιτάξει τα επόμενα ματς, επισημαίνοντας ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες του.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα:
Για την ήττα στο ΟΑΚΑ: "Σήμερα έγινε ένα παιχνίδι κλειστό όπως αναμενόταν. Όλοι περίμεναν αυτό το σκορ. Νομίζω ότι ελέγξαμε το ρυθμό με την καλή δουλειά στα ριμπάουντ.

Πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε. Αρκετές φορές κάναμε τακτικά λάθη ενώ ήμασταν μπροστά στο σκορ. Δεν βάλαμε παραπάνω πίεση στον Παναθηναϊκό που είχε πλεονέκτημα.

Με τη βολή του Διαμαντίδη με ένα σφύριγμα 1" πριν τη λήξη, κρίθηκε σε μία απόφαση, στο ένα λάθος. Ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρη ομάδα. Ακόμα και το φάουλ που κάναμε στο τέλος ήταν ένα από τα λάθη.

Γενικά κάναμε καλή προσπάθεια. Είχα πει ότι είτε κερδίσαμε είτε χάναμε έχουμε άλλους δύο μήνες παιχνίδια. Η φιλοσοφία μας είναι να ξεχνάμε γρήγορα τι γίνεται και να κοιτάξουμε τα επόμενα ματς".

Για τον λόγο που επέλεξε να σουτάρει τρίποντα πριν την τελευταία προσπάθεια του Λοτζέσκι: "Εμείς είχαμε ένα πλάνο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 75% στο δίποντο παίζοντας με αυτόν τον τρόπο.

Οταν το παιχνίδι είναι κλειστό υπάρχουν φάσεις ενστίκτου από τους παίκτες. Εγινε κυκλοφορία και πήραν σποτ απ σουτ κι αν είχαν μπει θα είχαμε πάρει το ματς. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα κέρδισε με ένα σουτ του Λόρμπεκ με ταμπλό.

Παίζουν ρόλο η τύχη η συγκυρία και η προσωπικότητα στα κλειστά ματς. Είχαμε συγκεκριμένο πλάνο αρκετά αποτελεσματικό. Αν δούμε πως παίξαμε απέναντι σε μία καλή και έμπειρη ομάδα.

Ορισμένες αποφάσεις στο τέλος επιθετικές ή αμυντικές που έκριναν το ματς".

Για το ότι πήγε το παιχνίδι στο τέμπο που ήθελε ο Ολυμπιακός: "Ο Παναθηναϊκός κάπως έτσι παίζει το παιχνίδι. Εκτέλεση κοντά στα 20", πίεση στο επιθετικό ριμπάουντ κι αυτό διαμορφώνει τον ρυθμό.

Ελέγχοντας τον ρυθμό απόψε, ένιωθα ότι θα πήγαινε σε μία-δύο αποφάσεις στο τέλος. Ηταν καλό ότι θα κρινόταν έτσι. Γενικά δεν είναι εύκολο να πας ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να το πας στους 85 πόντους.

Πρέπει να βάλεις πολλά περιφερειακά σουτ όπως η Ουνικάχα, όχι σίγουρα σε αυτό το γήπεδο".

Για την άμυνα του Γκιστ πάνω στον Σπανούλη: "Τι μπορώ να πω γι’ αυτό. Το θέμα είναι να είσαι μέλος μίας ομάδας που κερδίζει, διεκδικεί και παίζει καλά. Ηταν η δεύτερη εκτός έδρας ήττα και μπαίνει Μάρτιος.

Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Εχουν στρες, έχουν πίεση αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και πρέπει να το ξεπεράσουμε".

Σχετικά άρθρα