Εχει κάνει πράσινο το ροζ

Στις τρεις ήττες του στο Top 16 της Euroleague, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει να "εξαργυρώσει" την καλή του άμυνα, τομέας πάνω στον οποίο βασίζεται φέτος η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλό του στους 62 πόντους και να πάρει τους μισούς του πόντους στην επίθεση από τους Λάσμε και Ούκιτς.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ, πέρα από τα αμυντικά του επιτεύγματα, ήταν καθοριστικός και στην επίθεση, πετυχαίνοντας 18 πόντους (μόλις δύο λιγότερους από το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα). Ο Κροάτης, παρότι είναι ταλαιπωρημένος από τον τραυματισμό του στους αχίλλειους τένοντες, θύμισε τον περσινό Ούκιτς των τελικών. Με 14 πόντους, 3 ασίστ, χωρίς λάθος και πολύ καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη, έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Μπορεί η νίκη να κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και πάλι το ροζ φύλλο αγώνα ενός ντέρμπι πήγε στα πράσινα αποδυτήρια.

Αυτό δημιουργεί αβαντάζ και στην ψυχολογία έναντι του "αιώνιου" αντιπάλου, αλλά η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός, με τη νίκη αυτή, μπήκε γερά στο κυνήγι της 2ης προνομιούχου θέσης του ομίλου. Και η επιτυχία αυτή ήρθε γιατί οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν πιο καθαρό μυαλό από τους αντιπάλους τους στα τελευταία 2 κρίσιμα λεπτά.

Για όλους, όμως, το παιχνίδι αυτό πέρασε στην ιστορία. Με το τριφύλλι να ισοβαθμεί στην 2η θέση με τους Ολυμπιακό και Αρμάνι, όλα θα παιχθούν στον β’ γύρο, ο οποίος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Πέμπτη με την Αρμάνι στο Μιλάνο, μια έδρα από την οποία φέτος έχει περάσει μόνο η Ρεάλ. Με την προσθήκη του Ζακ Ράιτ, ο Πεδουλάκης θα έχει επιπλέον λύσεις στην περιφέρεια…

Σχετικά άρθρα