6 πράγματα που θες να ξέρεις για τη βραδιά των Oscar

21 Φεβρουαρίου 2014

1. Ο Jonah Hill ο συμπρωταγωνιστής του Leonardo Di Caprio στον "Λύκο της Wall Street" έχει πλέον πιο πολλές υποψηφιότητες από τον έναν και μοναδικό Robert Redford. Δεν είναι πάντα δίκαιη η Ακαδημία!

2. Η Jennifer Lawrence είναι 23 χρονών και μέχρι στιγμής έχει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ, όντας η νεότερη ηθοποιός που το έχει επιτύχει. (Αυτό μας κάνει να αναλογιστούμε και να στεναχωρηθούμε για όσα εμείς είχαμε καταφέρει μέχρι τα 23 μας χρόνια). Δηλαδή... καμία σχέση!

3. Μόνο μία ταινία που βρίσκεται στη πρώτη δεκάδα με τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς (το Gravity με την  Sandra Bullock) συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία. Οι άλλες όπως Fast & Furious 6, Man of Steel, Thor: The Dark World, Iron Man 3 έμειναν εκτός... Άρα το πιο πιθανό είναι να μην έχεις δει αυτές που διαγωνίζονται στις 2 Μαρτίου.

4. Τα τελευταία 31 χρόνια καμία ταινία που διαγωνίστηκε στα βραβεία δεν είχε υποψηφιότητες σε κάθε από τις τέσσερις κατηγορίες για την ερμηνεία των ηθοποιών. Φέτος το κατάφερε το American Hustle. Μας στεναχωρεί, όμως, που η Emma Thompson και ο Robert Redford έμειναν εκτός υποψηφιοτήτων για να συμβεί αυτό.

5. Αυτή είναι η 82η χρονιά που δεν υπάρχει γυναίκα υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερος Σκηνοθέτης της χρονιάς.

6. Καμία  από τις 16 καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με το έγκυρο site Rotten Tomatoes δεν είναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία. Βάση στατιστικών δηλαδή ούτε και η δική σου αγαπημένη.Πηγή: www.queen.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ