Είναι Τσικνοπέμπτη και θες να φας χωρίς περιορισμό; Να τι θα κάνεις την επόμενη ημέρα για να μην παχύνεις

Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ημέρα με πολύ φαγοπότι και θα τιμήσουμε όπως αρμόζει, τις παραδόσεις. Τι γίνεται όμως την επομένη;

Γράφει ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας

Πόσο ακριβά θα… πληρώσουμε την επιλογή να μην λογαριάσουμε θερμίδες; Και πώς θα απαλλαγούμε από το βάρος στο στομάχι; Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ζυγαριά θα σας δείξει λίγο παραπάνω τις  επόμενες ημέρες.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι προσθέσατε λίπος, αλλά ότι το σώμα επειδή έφαγε περισσότερες και διαφορετικές τροφές από αυτές που έτρωγε μέχρι πρόσφατα δυσκολεύεται να τις αποβάλει. Το βάρος σας την επόμενη μέρα είναι πλασματικό και παροδικό.

Για 1 με 2 ημέρες, προσοχή!

Αυτό φαίνεται με τη μορφή κατακράτησης στο σώμα σας  που εσείς το νιώθετε σαν ένα μικρό φούσκωμα ή ένα μικρό πόνο στο στομάχι ή μια μικρή απροσδιόριστη αδιαθεσία. Το στομάχι μαθημένο έπειτα από τόσο καιρό σε μικρές και σωστά συνδυασμένες ποσότητες τροφής, όταν δέχτηκε περισσότερο  φαγητό από το κανονικό, αντέδρασε.

Τα παραπάνω συμπτώματα σε μεγάλο ποσοστό εκφράζουν μια φυσιολογική κατακράτηση. Μια με δύο μέρες σωστής και πειθαρχημένης διατροφής με φρούτα, σαλατικά  και γιαούρτι ή γαλακτοκομικά θα επιτρέψει στο σχετικά ταλαιπωρημένο πεπτικό σύστημα να αποκτήσει γρήγορα την καλή του φυσική κατάσταση.

Αγνοήστε τη ζυγαριά

Επίσης μια ήπια φυσική δραστηριότητα θα βελτιώσει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος και θα σας βοηθήσει να κινητοποιήσετε το μυϊκό σας σύστημα  βελτιώνοντας σημαντικά το μεταβολισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξαναποκτήσετε το βάρος που είχατε πριν από το «πλούσιο» γεύμα που προηγήθηκε  και να μπείτε ξανά γρήγορα και απλά στον ρυθμό σας.

Άλλωστε ό,τι τρώμε σήμερα, αποθηκεύεται έπειτα από 48 ώρες. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι έχουμε πάντοτε τη δυνατότητα να εξισορροπήσουμε τις παραπανίσιες θερμίδες που πήραμε την αμέσως επόμενη ή και μεθεπόμενη ημέρα. Αγνοήστε λοιπόν, τη ζυγαριά και αντιδράστε δυναμικά την επομένη από κάθε πλούσιο γεύμα, πίνοντας άφθονο μεταλλικό νερό και τρώγοντας πολύ ελαφρές τροφές.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
[email protected]
www.diatrofi.gr
www.keadd.gr
2102718360

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπορώ να φάω το βράδυ και να μην πάρω ούτε μια θερμίδα παραπάνω; Μάθε πώς!

Πώς διατηρεί την αψεγάδιαστη γραμμή της η Σελίν Ντιόν; Το πρωινό των 330 θερμίδων

Σχετικά άρθρα