Πρέλεβιτς: Τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια με Τρίκαλα

Την ανάγκη να πουληθούν τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τα Τρίκαλα, τόνισε ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης παικτών.Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Παρασκευή (21/2) ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος τόνισε εξαιτίας των χαμένων εσόδων από το ματς με τον Ολυμπιακό δημιουργείται πρόβλημα στην καθημερινότητα της ομάδας και ως εκ τούτου θα πρέπει να κοπούν 5.000 εισιτήρια στο ματς με τα Τρίκαλα.
‘Κάθε χρόνο γίνεται ένας προγραμματισμός για τα έσοδα και έξοδα. Ακόμη, γίνεται ένα πλάνο για τις παλιές υποχρεώσεις είτε για το Δημόσιο, είτε για το άρθρο 99. Υπολογίζουμε τα έσοδα από τα ματς με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, κυρίως, αλλά και για υποχρεώσεις για το Δημόσιο που δεν πρέπει να τις καθυστερούμε. Είναι κάτι που δεν είναι καινούριο, οπότε δεν μπορούμε να τις καθυστερούμε.
Αυτήν τη στιγμή παίζοντας κεκλεισμένων των Θυρών με τον Ολυμπιακό, χάθηκαν πολλά λεφτά και δεν έχουμε πάρει ακόμα τα λεφτά από τη κεντρική χορηγία. Χάνοντας τα έσοδα από τον Ολυμπιακό, έχουμε τον τρόπο να τα καλύψουμε, αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να πουλήσουμε 5.000 εισιτήρια στο ματς με τα Τρίκαλα. Αυτό το κενό δημιουργήθηκε επειδή χάσαμε τα έσοδα από τον Ολυμπιακό, στα οποία είχαμε υπολογίσει.
Είμαστε τρία χρόνια στο άρθρο 99, κάτι που δεν κάνουν πολλές εταιρίες. Είχαμε τη λύση να πουλήσουμε παίκτες και να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Αποφασίσαμε να μην το κάνουμε γιατί σεβόμαστε τους υγιείς οπαδούς, αλλά και το τεχνικό τιμ, το οποίο κάνει καταπληκτική δουλειά και σε Ελλάδα και Ευρώπη’.
Για τα δεδομένα των εισπράξεων προ Ολυμπιακού, πως μπορείτε να υπολογίζεται στα 5.000 εισιτήρια: ‘Όλοι ξέρουμε πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Παρουσιάζω την ανάγκη και ο καθένας ας το εκλάβει όπως θέλει’.
Για τη χορηγία: ‘Η πρώτη σύμβαση εκτελείται, ενώ είμαστε σε αναμονή για τη δεύτερη. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία ταμειακή δυσκολία’.
Για το γεγονός ότι είναι απίθανο να πουληθούν 5.000 εισιτήρια: ‘Γιατί να μη γίνει; Αυτήν τη στιγμή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα. Δώσαμε τη δυνατότητα να αγοραστούν εισιτήρια και μέσω ίντερνετ. Μπορεί ο καθένας απ’ όλον τον κόσμο να αγοράσει ένα εισιτήριο αξίας 10 ευρώ, για να λύσουμε το πρόβλημα της ΚΑΕ’.
Για το αν τελικά δεν πουληθούν: ‘Εναλλακτικό πλάνο υπάρχει, αλλά γιατί να το σκεφτόμαστε. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Παρουσιάζω τη λύση και ελπίζω να γίνει’.
Για το ποιους παίκτες είχατε προτάσεις: ‘Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μη δημιουργήσω πρόβλημα. Πάντως, αν το κάναμε θα είχαμε λύση στα οικονομικά και θα καλύπταμε πολλά κενά’.
Για τα προβλήματα στην καθημερινότητα σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά: ‘Δεν έχουμε αυτήν τη στιγμή κανένα θέμα. Υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις που λύνονται μόνο με πληρωμή και έχουν γίνει πριν πολλά χρόνια’.
Πόσα λεφτά χάθηκαν από το ματς με τον Ολυμπιακό: ‘Είναι 50. 000 ευρώ, μαζί με το πρόστιμο. Δεν έχουμε παίκτη που παίρνει 50.000 ευρώ για να λέμε ότι έχουμε μεγάλο μπάτζετ και δεν έχουμε πρόβλημα να καλύψουμε αυτά τα λεφτά’.
Για το πρόβλημα που δημιουργούν οι οπαδοί: ‘Δεν μπορεί να συμμετέχει μόνο η ομάδα. Είναι ένα θέμα της κοινωνίας και της Αστυνομίας. Είναι το βασικό ότι πρέπει να υπάρχει συνείδηση’.
Για το αν έχει γίνει κρούση με ΠΑΟΚτσηδες με οικονομική ευχέρεια για να βοηθήσουν: ‘Ναι, έχουμε προσεγγίσει. Μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια και να βοηθήσουν’.
Για τις φημολογούμενες συζητήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς: ‘Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις δεν υπήρχαν ποτέ. Εμείς ανοίξαμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά κανείς δεν έβαλε χρήματα. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε συζητήσεις, γιατί αν κάποιος πήγαινε και έβαζε τα χρήματα θα γινόταν μεγαλομέτοχος’.
Για τη χορηγία: ‘Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα θέμα που μας εμποδίζει να πάρουμε τα χρήματα’.
Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές παικτών: ‘Είναι υποχρεώσεις παλιές προς το Δημόσιο. Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή και από την πρώτη στιγμή έπρεπε να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις’.
Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει βοήθεια από τον κόσμο,παρά την προσπάθεια που γίνεται: ‘Εγώ πιστεύω ότι λίγοι έχουν καταλάβει σε πόση δύσκολη θέση είναι η ΚΑΕ και πόσο δύσκολα έγιναν τα πράγματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς πληρώνουμε παλιές αμαρτίες.Σε κάθε συζήτηση το θέμα ήταν και ποιον παίκτη θα πάρουμε. Άρα είναι κατανοητό ότι κανένας δεν έχει καταλάβει τη δύσκολη θέση που είμαστε’.
Για το πλάνο στις πληρωμές: ‘Έτσι ήταν προγραμματισμένα, μέχρι να λήξει η χρονιά. Αυτά που μπορούμε να τα καθυστερήσουμε, το κάναμε με κάποιες εγγυήσεις. Πάνω απ’ όλα πρέπει να πληρώνουμε το Δημόσιο’.
Για το αν δεν πληρώσει ο ΠΑΟΚ κάποια δόση στο Δημόσιο: ‘Μπορεί να με βλέπετε και τελευταία χρονιά’.
Για τα πόσα διαρκείας έχει η ΚΑΕ: ‘Γύρω στα 500 και σύμφωνα με τα παιχνίδια, έβγαινε 5 ευρώ το ματς. Ήταν μια φθηνή διασκέδαση’.
Για το έργο που ακολουθεί η διοίκηση: ‘Μετά από τρία χρόνια έχω καταλάβει ότι δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να ακολουθήσει την ομάδα, βάζοντας προσωπική ζημία’.
Για τη συμμετοχή στο Γιουροκάπ: ‘Οικονομικά δε συνέφερε. Η συμμετοχή στο Γιουροκάπ δε συμφέρει. Δεν έχεις έσοδα από τη διοργανώτρια αρχή. Η ομάδα του ΠΑΟΚ από τι στιγμή που μπορεί να συμμετέχει, πρέπει να συμμετέχει. Με 100 εισιτήρια, όμως, δεν μπορείς να πας πουθενά’.
Για το ότι Μαρκόπουλος και Μπόγρης είχαν πει ότι ήταν καλό που αγωνίστηκε η ομάδα: ‘Ήταν πάρα πολύ σωστή η απόφαση, γιατί προσεγγίσαμε κάποιους παίκτες που θα παίζανε στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει αποκτήσει και εμπειρίες. Πιστεύαμε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτό, αλλά δεν έγινε. Η ζημία ήταν γύρω στις 50.000 ευρώ’.
Για τη βοήθεια από τον ερασιτέχνη και το πρόβλημα με τη ΔΕΗ: ‘Εμείς είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε βοήθεια από τον Ερασιτέχνη, γιατί πιστεύω ότι κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αυτό είναι θέμα του ερασιτέχνη και εμείς δεν ασχολούμαστε. Εμείς, όμως, πρέπει να οργανωθούμε γιατί πρέπει να πληρώνονται από εμάς’.
Για την πώληση των εισιτηρίων ενόψει Σαββατοκύριακου: ‘Το ίντερνετ λειτουργεί 24 ώρες και μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια. Εκτός αν πιστεύετε ότι δεν μπορούν να βρεθούν 5.000 ΠΑΟΚτσηες να αγοράσουν εισιτήρια’.

Σχετικά άρθρα