Ευάγγελος Ζουμπανέας

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Την περίοδο 2006 – 2007 διετέλεσε υπεύθυνος του Διαιτολογικού Τμήματος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και από το 2007 παραμένει τακτικός εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος της μονάδος.

Είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών www.insr.gr, Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Μελισσοθεραπείας. Είναι μέλος  του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M. και  μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών –  ΚΕΑΔΔ το οποίο είναι  ο αποκλειστικός συνεργάτης με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Διατροφικές Διαταραχές της Μεγάλης Βρετανίας NCFED για τις πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις Master Practitioner on Eating Disorders αποκλειστικά για επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση περιστατικών με διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Είναι τακτικός συνεργάτης ενημερωτικών εκπομπών της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2002 ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής. Έρευνες και μελέτες του με θέμα την παχυσαρκία και τη διατροφή έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια διατροφής.

Με το συνάδερφό του, Μανώλη Μανωλαράκη, ιδρύσαν το 1997 την επιστημονική ομάδα  Διατροφή – Εφαρμοσμένα Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής  και  Υποστήριξης με αξιόλογους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο του 1999 είναι εκδότες του επιστημονικού περιοδικού Διατροφή Health & Welness και υπεύθυνοι ύλης του επιστημονικού site και του ηλεκτρονικού περιοδικού e-food for thought.

Τον Απρίλιο του 2009 εκδόθηκε το 2ο προσωπικό του βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη – η απάντηση στη βουλιμία, την πολυφαγία και την παχυσαρκία» που πολύ γρήγορα αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες που βρήκαν μια ανακουφιστική μέθοδο για να καταπολεμήσουν τη διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Το βιβλίο εκδόθηκε αρχικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και μετέπειτα σε 3η και 4η έκδοση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
[email protected]
www.diatrofi.gr
www.keadd.gr
2102718360

Σχετικά άρθρα