Λάσμε: Θέλουμε όσο τίποτε άλλο να νικάμε τον Ολυμπιακό

Ο Στεφάν Λάσμε αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του Παναθηναϊκού, κάνοντας ειδική μνεία στον προπονητή του, Αργύρη Πεδουλάκη, τονίζοντας πως "ξέρει πάντα τι πρέπει να κάνουμε". Τι λέει ακόμα ο Γκαμπονέζος για τον Ούκιτς, τον πολύτιμο Γκιστ και το ξέσπασμά του μετά το τρίτο σερί νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα των δηλώσεων Λάσμε στη Sportday:
Για τον λόγο που πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη επί του Ολυμπιακού:
«Ηθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας με τον τρόπο μου. Ξέσπασα με τα συναισθήματά μου. Ηταν τεράστια νίκη και μας βοήθησε ο κόσμος για άλλη μία φορά. Είναι ωραίο να τους ακούς. Δίνουν ενέργεια. Μας πιστεύουν ακόμα και όταν είμαστε πίσω στο σκορ και αυτό μας δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση ως σύνολο».
Για το πώς αισθάνονται στον Παναθηναϊκό, όταν αντιμετωπίζουν τους Πειραιώτες:
«Δεν νιώθω ότι είμαστε το αφεντικό, αλλά νιώθω ότι αυτά τα παιχνίδια τα θέλουμε όσο τίποτε άλλο. Να πέφτουμε στη μάχη, να διεκδικούμε την κάθε μπάλα και να έχουμε τεράστια θέληση. Ημασταν συγκεντρωμένοι και στα τρία παιχνίδια, που νικήσαμε φέτος τον Ολυμπιακό».
Για την άμυνα του «τριφυλλιού»:
«Πάντα η άμυνα είναι το μεγάλο μας όπλο. Δίνει δύναμη και ξέρετε δεν έχουμε τον Καρμέλο Αντονι ή τον ΛεΜπρον Τζέιμς στην ομάδα, αλλά παίκτες που διψούν και πέφτουν στο παρκέ για να πάρουν την μπάλα. Οσον αφορά τον κόουτς, πάντα ξέρει τι πρέπει να κάνουμε. Ακόμα και στις μις ματς καταστάσεις, ώστε να μπορέσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια».
Για το τι έγινε και οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, παρότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 55-59 στην τελική ευθεία του παιχνιδιού:
«Συγκεντρωθήκαμε περισσότερο στην άμυνα. Το πλάνο μας δεν άλλαξε. Δεν νιώσαμε άγχος, πιστεύαμε ότι θα ανατρέψουμε την κατάσταση γιατί ως ομάδα έχουμε αυτοπεποίθηση και ειδικά στο γήπεδό μας με τόσο σπουδαίο κόσμο. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε και με την αλληλοκάλυψη και την ενέργεια κερδίσαμε το παιχνίδι ενώ καλύψαμε τα όποια λάθη κάναμε».
Για το αν αλλάζει κάτι μετά από αυτή τη νίκη:
«Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ο Ολυμπιακός όπως και εμείς είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και πάντα αυτές οι νίκες βοηθούν και για το βαθμολογικό κομμάτι αλλά και για το πρεστίζ. Ωστόσο έχουμε δρόμο ακόμα. Υπάρχει ο δεύτερος γύρος. Κάναμε το πρώτο βήμα και μένει άλλο ένα».
Για το ματς που ακολουθεί στην Ευρωλίγκα με το Μιλάνο:
«Ο αντίπαλός μας έχει φοβερή αυτοπεποίθηση σε σχέση με την τελευταία φορά που τους αντιμετωπίσαμε. Εχει κάνει καλές νίκες και είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα. Εμείς έχουμε πολύ καλή συμπεριφορά στην άμυνα και θα γίνει μάχη. Και σε αυτό το ματς η νίκη είναι μονόδρομος».

Σχετικά άρθρα