“Πείραμα” με Τάτο επιθετικό

Το ματς της χρονιάς είναι για τον Αρη το κυριακάτικο στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να "πειραματίζεται", αναφορικά με την 11άδα που θα παρατάξει. Στις δοκιμές που έκανε έδειξε τον Τάτο σε θέση σέντερ φορ, ώστε ο έμπειρος χαφ να βρει χώρο δράσης. Πέντε παίκτες διεκδικούν 3 θέσεις στην μεσαία γραμμή.Η προετοιμασία του Αρη ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι, οπότε και η αποστολή θα αναχωρήσει για την πόλη της Κρήτης. Όλη την εβδομάδα ο Παπαδόπουλος πειραματίστηκε αρκετά όσον αφορά τον χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς εκεί επικεντρώνονται τα περισσότερα προβλήματα για τον Άρη. Η οριστικοποίηση της απουσίας του Πουλίδο αύξησε τα κενά και η τριάδα που θα κληθεί να καθοδηγήσει το παιχνίδι του Άρη στα Χανιά επί της ουσίας παραμένει… άγνωστη.

Στη χθεσινή προπόνηση έγιναν πολλές δοκιμές επί χόρτου με τον Παπαδόπουλο να δίνει φανέλα βασικού –ανά διαστήματα- σε Παπαδόπουλο, Οικονομόπουλο, Σουνά, Ηρακλή και Νταμαρλή. Οι πέντε δηλαδή που διεκδικούν τρεις θέσεις στο κέντρο, αφού είναι δεδομένο ότι ο Αντώνης Τσιάρας δεν θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα προκειμένου να πάρει ανάσες, κι αν χρειαστεί θα μπει στη μάχη κατά την διάρκεια. Το ποιοι από τους πέντε παραπάνω ποδοσφαιριστές θα επιλεγούν λογικά θα ξεκαθαρίσει στη σημερινή τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας, η άμυνα του Άρη δεν θα αλλάξει. Μπροστά από τον Σωκράτη Διούδη θα δούμε εκ νέου το δίδυμο Μπουγαϊδη-Γιαννίτση και στις πτέρυγες τους Τσουμάνη (αριστερά) και Βαγγέλη. Ο τελευταίος παρότι δεν προπονήθηκε χθες –θεωρήθηκε προτιμότερο να πάρει ανάσες- θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Τον ρόλο του σέντερ φορ έδωσε στον Ανδρέα Τάτο ο προπονητής του Άρη στα τελευταία δοκιμαστικά. Ο Παπαδόπουλος επεξεργάζεται τους τρόπους που από τη μία θα κάνουν τον Άρη σφιχτό αμυντικά, από την άλλη όμως θα δώσουν την δυνατότητα στην ομάδα να χτυπήσει με αντεπιθέσεις την άμυνα του Πλατανιά. Μία από τις σκέψεις του 47χρονου κόουτς, η οποία λογικά θα υλοποιηθεί, είναι η απελευθέρωση του Τάτου που στα τελευταία ματς μοιάζει εγκλωβισμένος στο ρόλο του οργανωτή.

Με βάση όσα έδειξε στις προπονήσεις, προσανατολίζεται να τοποθετήσει τον 24χρονο στην επίθεση, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να τον απελευθερώσει από την αναγκαιότητα να κάνει παράλληλα και το παιχνίδι της ομάδας και συνάμα να τον φέρει πιο κοντά στο γκολ. Η πιθανή τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης σημαίνει ότι θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Αγκάνθο και θα παραμείνουν στις πλευρές, Μανιάς και Μπακασέτας. Σε περίπτωση που τελικά αλλάξει γνώμη ο προπονητής, τότε ο Ισπανός θα ηγηθεί ξανά της επίθεσης του Άρη και ο Τάτος θα επιστρέψει στον ρόλο του, αυτόν του επιτελικού μέσου.

Σχετικά άρθρα