Πήρε… αέρα ο Λεβαδειακός, 3-1 τον Αστέρα

Με γκολ των Κονέ, Μάντζιου και Μιλοσάβλιεβ ο Λεβαδειακός κέρδισε εντός έδρας με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης για την 26η αγωνιστική
Εκμεταλλευόμενος την έδρα του πάλι ο Λεβαδειακός κέρδισε μία ακόμα ομάδα της 5άδας, αφού μία εβδομάδα μετά τον Ατρόμητο κέρδισε και τον Αστέρα Τρίπολης. Η έλευση του Παντελίδη έχει δώσει άλλο αέρα στους βοιωτούς, που με το τρίποντο αυτό ξέφυγαν 8 βαθμούς από τη θέση των μπαράζ. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 30 βαθμούς, που έχουν συγκεντρώσει οι 29 ειναι στο σπίτι τους. Ο Κονέ άνοιξε το σκορ στο 7′ και η φάση, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς σημειώθηκε στο 37′. Ο Κυριακόπουλος αποβλήθηκε αφήνοντας τον Αστέρα με παίκτη λιγότερο και ο Μάντζιος από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 2-0. Ο Ντε Μπλάσις μείωσε στις καθυστερήσεις, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των αρκάδων, αλλά με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Λεβαδειακός ήλεγχε το ματς και στο 82′ καθάρισε το τρίποντο με τον Μιλοσάβλιεβ. Η ομάδα του Βεργέτη δεν άντεξε με παίκτη λιγότερο και έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και να πλησιάσει τον ΠΑΟΚ.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας για το Λεβαδειακό, αφού μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ορτέγα, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και με κοντινή κεφαλιά ο Κονέ νίκησε τον Μπαντή για το 1-0. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν με κάποιες προσπάθειες του Μάντζιου, σε αντίθεση με τους Αρκάδες, που δυσκολεύονταν να φτάσουν μπροστά από την εστία του Στρατηλάτη.

Στο 37ο λεπτό, ο Ορτέγα μπήκε από αριστερά στη περιοχή του Αστέρα και λίγο πριν βρεθεί απέναντι από τον Μπαντή, ανατράπηκε από τον Κυριακόπουλο. Δικαιολογημένα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο αμυντικός των φιλοξενούμενων και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Τα πράγματα έμοιαζαν πλέον υπερβολικά δύσκολα για τον Αστέρα, που όμως βρήκε τη δύναμη να μειώσει πριν κλείσει το ημίχρονο. Συγκεκριμένα,  στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσαμπούρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ένας εκ των πιο κοντών παικτών του γηπέδου, ο Ντε Μπλάσις, σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τον Στρατηλάτη για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας έκανε δυναμικό ξεκίνημα και θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τις προσπάθειες των Εντό και Μπαράλες, αλλά ο πρώτος νικήθηκε από τον Στρατηλάτη, ενώ ο δεύτερος σημάδεψε άουτ με το κεφάλι στο 59′.

Πάντως, ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς στα λεπτά που ακολούθησαν, και μάλιστα να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν από κάθετη του Καπό στο 82′, ο Μιλοσάβλιεβ έκανε ωραία κίνηση και βγήκε κατά μέτωπο με τον Μπαντή, τον οποίο και πλάσαρε για το τελικό 3-1.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Πετράτσι, Βαρέλα (60′ Μάρτινς), Ορτέγα, Κονέ, Μιλοσάβλιεβ (90′ Μάγκας), Μάντζιος (46′ Καπό)

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σέτι (74′ Βάλντο), Κυριακόπουλος, Ουσέρο (25′ Κουρμπέλης), Εντό, Μουνάφο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (40′ Κοντοές), Μπαράλες

Σχετικά άρθρα