Ζορίστηκε, αλλά καθάρισε με Κάτσε-Βούκιτς

Με δύο γκολ του Βούκιτς και ένα του Κάτσε ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 τον Πανθρακικό στην Τούμπα για την 26η αγωνιστική
Ο Πανθρακικός έβαλε δύσκολα στον προβληματικό ΠΑΟΚ, αλλά τελικά ο Δικέφαλος του Βορρά επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες, κερδίζοντας πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-0. Μετά από ένα άκαρπο πρώτο μέρος ο Στέφενς έριξε στη μάχη τον Βούκιτς, ο οποίος αποδείχθηκε καταλυτικός. Την ώρα, που η ομάδα του Μάντζιου άρχισε να γίνεται απειλητική και ο κόσμος δυσανασχετούσε ο Κάτσε έδωσε τη λύση με μακρινό σουτ και κακή αντίδραση του Αθανασιάδη στο 62′. Οι ακρίτες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, αλλά ο Βούκιτς με δύο τέρματα στο 85′ και το 86′ σφράγισε το τρίποντο. Η ομάδα του Στέφενς, που διατηρήθηκε στη 2η θέση και αύξησε την διαφορά του στους 9 βαθμούς από τον 5ο Αστέρα, πλέον στρέφει την προσοχή του στη ρεβάνς με την Μπενφίκα με τους φιλάθλους του να ζητούν διπλό και πρόκριση στην Πορτογαλία. Αποθέωθηκε από τον κόσμο ο Κάτσε μετά το γκολ του, δείχνοντας πως τα προβλήματα στις σχέσεις τους ανήκουν στο παρελθόν.

Χωρίς γκολ και με ελάχιστες καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το α’ μέρος. Με εξαίρεση μία καλή στιγμή του Πανθρακικού στο 2′ με τον Ιγκορ, η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια σε όλο το 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά με άμυνα στο 1/3 του γηπέδου οι παίκτες του Μάντζιου δεν επέτρεπαν ρήγματα προς την περιοχή του νεαρού Αθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κίνηση και φαντασία, ο μοναδικός προωθημένος Χούσεν ήταν αποκομμένος, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 23′ όταν ο Αθανασιάδης απόκρουσε δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν πατούσε εύκολα περιοχή, αλλά λειτουργούσε καλύτερα από αριστερά με Στοχ και Λίνο, που δημιούργησαν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Στέφενς πέρασε στο ματς τον Βούκιτς αντί του Λάζαρ και ο ΠΑΟΚ έγινε αρχικά πιο επιθετικός. Ο Αθανασιάδης ήταν σε καλή μέρα και απόκρουσε τόσο το απευθείας φάουλ του Βούκιτς στο 51′ όσο και την κεφαλιά του Χούσεν στο 52′. Ο Πανθρακικός στη συνέχεια βγήκε από το καβούκι του και μέχρι το 60′ είχε τέσσερα σουτ, δείχνοντας πως θέλει να ψάξει το γκολ και όχι μόνο να αμυνθεί όπως στο α’ μέρος. Ο Γλύκος πάντως το ένα, που είχε κατεύθυνση στην εστία το απόκρουσε.

Τελικά χρειάστηκε μία κακή αντίδραση του Αθανασιάδη για να λύσει το γόρδιο δεσμό ο Δικέφαλος. Ο Κάτσε σούταρε από μακριά, ο νεαρός τερματοφύλακας αιφνιδιάστηκε και στο 62′ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και ενώ φαινόταν να έχει αγχωθεί. Ο αλβανός μέσος μάλιστα αποθεώθηκε από τους φιλάθλους. Ο Πανθρακικός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να ψάχνει το γκολ, ενώ ο Δικέφαλος φαινόταν να μην πατάει καλά. Οι γηπεδούχοι πάντως βρήκαν χώρους και με τον Βούκιτς να μοιράζει ωραία το παιχνίδι δημιουργούσαν ρήγματα. Ο σέρβος τελικά ήταν και εκτελεστής, αφού με δύο δικά του γκολ, το ένα από ασίστ του Τζαβέλλα και το άλλο από σέντρα του Λούκας, καθάρισε το ματς γράφοντα το τελικό 3-0.

ΠΑΟΚ (Χούμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Κάτσε, Λάζαρ (46’ Βούκιτς), Νάτχο, Λούκας, Στοχ (61’ Σαλπιγγίδης), Χούσεν

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Τζάνης (89′ Τριανταφύλλου), Χρήστου, Καθάριος (71’ Χασομέρης), Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ (81′ Μολίνα), Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ

Σχετικά άρθρα