Νηστίσιμοι κεφτέδες από φακές

24 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, τον ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν  οι φακές και το πλιγούρι.

Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σώς και φρέσκο ψωμί.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ