Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

24 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1 κούπα ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζεται τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τέλος πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ