Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">5 μεγάλα αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κούπα γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 κούπες κακάο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα ινδοκάρυδο για πασπάλισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζεται τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τέλος πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα