Πατατοκεφτέδες με γαρίδες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι μαγιονέζα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: medium;">σέλινο αλάτι, πιπέρι για γεύση</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας φέτα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις γαρίδες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Προσθέστε τη μαγιονέζα, μουστάρδα, το αλάτι, πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη, τον πουρέ πατάτας από τις βρασμένες πατάτες (βράζουμε τις πατάτες σε ζεστό νερό για 25 λεπτά).</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί και πλάθετε σε μπαλάκια πάχους όσο ένα καρύδι ή πλάθετε σε σχήμα όσο ένα μπιφτέκι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνι πάνω από τη μέση και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου πέντε λεπτά σε κάθε πλευρά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα