Ψωμί βρώμης με μπανάνα

24 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Περίπου 3 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (αλεσμένες νιφάδες βρώμης) 
1 1/ 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 πολύ ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
1/3 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, συν 1 κουταλιά της σούπας
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Τα 2/3 φλιτζάνι vegan κομματάκια σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας επιπλέον αλεύρι βρώμης (αλεσμένες νιφάδες βρώμης)

 

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 18 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 25 x 14 εκ.
Ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις χτυπάτε για 2 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Μετρήστε μόλις 2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης και τοποθετήστε τα σε ένα μέτριο μπολ . Χτυπάμε το μπέικιν , τη σόδα, το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τον πουρέ μπανάνας , 1/3 φλιτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη , το εκχύλισμα βανίλιας , και το λάδι για 1-2 λεπτά έως ότου γίνει ένα ομαλό μείγμα.

Προσθέτουμε τα τσιπς σοκολάτας και ανακατεύουμε μια - δυο φορές.  Πασπαλίζετε τη φόρμα με λίγο αλεύρι βρώμης και λίγη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα , ψήστε για 35-40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά, αφαιρέστε από τη φόρμα και κόβετε σε λεπτές φέτες.
 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ