Παναθηναϊκό Κίνημα: Απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες

Το "Παναθηναϊκό Κίνημα" με ανακοίνωσή του καταφέρθηκε εναντίον της Αστυνομίας για την αδικαιολόγητη επέμβαση της εναντίον των οπαδών του Τριφυλλιού, μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Για μια ακόμα Κυριακή συνεχίστηκε η συντεταγμένη επίθεση κατά του Παναθηναϊκού από το πολυπλόκαμο σύστημα κατασκευής μόνιμου πρωταθλητή.
Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ίσως το μοναδικό γεμάτο γήπεδο της Σούπερ Λίγκας, χιλιάδες φίλαθλοι, ανάμεσα τους εκατοντάδες γονείς με μικρά παιδιά, είδαν για μια ακόμα φορά την ομάδα μας να αντιμετωπίζεται τόσο προκλητικά, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορία της και την προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό, σε μια ακόμα κατάφωρη επίδειξη ωμής δύναμης και αδικίας.
Και αν αυτά που συνέβησαν μέσα στο γήπεδο είναι ο ορισμός της επίδειξης ισχύος του διεφθαρμένου συστήματος που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, η συνέχεια εκτός γηπέδου ήταν ακόμα πιο τραγική.
Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία  και αυτοί που τη διοικούν έστειλαν το μήνυμα «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ» – ένα μήνυμα που δεν έχει την παραμικρή σχέση με τους κανόνες που πρέπει να ισχύουν σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά παραπέμπει σε σκοτεινά, ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Πως να εξηγηθεί αλλιώς η βίαιη αντίδραση κατά μερίδας  φιλάθλων που έκαναν το λάθος να διαμαρτυρηθούν ΕΙΡΗΝΙΚΑ έξω από τη Θύρα 10 για όσα βίωσαν για πολλοστή φορά μέσα στο σπίτι μας;
Δακρυγόνα, ξύλο αδιακρίτως, παιδάκια να κλαίνε, γονείς να τρέχουν πανικόβλητοι, άντρες των ΜΑΤ να προκαλούν με χυδαίες εκφράσεις τον κόσμο, να εισέρχονται στον ιστορικό Τάφο του Ινδού κάνοντας επίδειξη δύναμης – και όλα αυτά χωρίς καμιά απολύτως πρόκληση.
Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι ανάλογες συμπεριφορές δημιουργούν κύματα δικαιολογημένης οργής.
Κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι της πολιτικής, του αθλητισμού, της αθλητικής δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης προκαλεί  ΑΗΔΙΑ ο τρόπος που καλύπτετε και προστατεύετε το διεφθαρμένο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Προκαλεί οργή το γεγονός ότι συμπεριφέρεστε έτσι στον μεγαλύτερο σε μέγεθος και ιστορία Σύλλογο της χώρας – όποια κι αν είναι τα προβλήματα που έχει. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΥΝΟΙΑ, ΖΗΤΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ!
Ξεχνάτε ότι με αυτές τις συμπεριφορές προκαλείτε ΜΕΝΟΣ, όχι μόνο στους 15.000 που κάθε Κυριακή έρχονται να χαρούν την ομάδα μας στη Λεωφόρο αλλά σε 3 εκατομμύρια φιλάθλους του Παναθηναϊκού σε όλη την Ελλάδα – και ακόμα και σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να μην είναι Παναθηναϊκός, έχει όμως μέσα του στοιχειωδώς το αίσθημα της δικαιοσύνης.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έφτασε στα όρια του.
Δε σας αντέχει, δε σας ανέχεται, δε σας αναγνωρίζει. ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Δώστε  τέλος στη φαρσοκωμωδία  τώρα!
Διαφορετικά, αργά η γρήγορα το ποτάμι οργής και αγανάκτησης θα σας πνίξει και  οι μοναδικοί υπεύθυνοι θα είστε εσείς, Πολιτεία, ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ., αθλητική δικαιοσύνη!".

Σχετικά άρθρα