Samsung Galaxy S5, αυτή είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του MWC 2014 στη Βαρκελώνη το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy S5. Η ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρείας υιοθετεί τον σχεδιασμό των προηγούμενων μοντέλων με Super AMOLED οθόνη 5.1 ιντσών στα 1080p και νέο πλήκτρο με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στην εξωτερική εμφάνιση δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Το πλαστικό κυριαρχεί αλλά θα παρατηρήσετε στο κάτω μέρος ότι η υποδοχή για την φόρτιση της συσκευής (USB 3.0) καλύπτεται πλέον ως μέρος της αδιάβροχης προστασίας. Το Galaxy S5 έχει πιστοποίηση IP67 για προστασία από νερό και σκόνη ενώ μπορεί να βυθιστεί στο ένα μέτρο για έως και 30 λεπτά. Στο πίσω μέρος τώρα η Samsung επιλέγει αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό και πιο απαλό υλικό που προσφέρει καλύτερο κράτημα. Το Galaxy S5 θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, λευκό, μπλε και χρυσό.

Όσον αφορά το λειτουργικό η Samsung δεν ανανέωσε τελικά την εμφάνιση του TouchWiz και έτσι παρόλο που η έκδοση του Android που χρησιμοποιείται αυτή τη φορά είναι η τελευταία (Android 4.4.2 KitKat) ο χρήστης δεν θα αντιληφθεί οπτικά κάποια διαφορά. Θα βρει τις γνωστές εφαρμογές της Samsung καθώς και την ανανεωμένη εφαρμογή S Health που εκμεταλλεύεται τον νέο αισθητήρα για την μέτρηση των καρδιακών παλμών. Ο αισθητήρας αυτός είναι τοποθετημένος κάτω από την κάμερα και αν τοποθετήσετε το δάκτυλό σας μπορεί να μετρήσει τον παλμό σας σε πέντε με δέκα δευτερόλεπτα.

Μιλώντας για αισθητήρες, η Samsung δανείζεται από την Apple και παρουσιάζει τη δική της έκδοση του Touch ID. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τρία δάκτυλα και να ξεκλειδώσετε τη συσκευή με ένα κατακόρυφο swipe. Δεν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το Touch ID σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, και διαθέτει ακόμα πιο περιορισμένες δυνατότητες αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές εφαρμογών στο Play Store. Η Samsung έχει συνεργαστεί, ωστόσο, με την PayPal για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε αγορές μέσω αυτής.

Samsung Galaxy S5

  • Οθόνη 5.1” Full HD Super AMOLED (1920 x 1080, 432ppi)
  • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 801 2.5GHz
  • Μνήμη RAM 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB (επέκταση με microSD έως 64GB)
  • Κάμερα 16MP ISOCELL (4K video, HDR σε πραγματικό χρόνο, αυτόματη εστίασε σε 0.3sec)
  • Εμπρόσθια κάμερα 2.1MP
  • WiFi 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, IR, LTE Cat 4
  • Λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 KitKat με TouchWiz UI
  • Μπαταρία 2800mAh
  • Διαστάσεις 142 x 72.5 x 8.1mm
  • Βάρος 145gr
  • Πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP67 (προστασία από νερό και σκόνη)

Το Galaxy S5 αναμένεται στις αγορές τον Απρίλιο. Θα σας ενημερώσουμε φυσικά για την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης στην Ελλάδα.

samsung_galaxy_S5_1
samsung_galaxy_S5_2
samsung_galaxy_S5_3
samsung_galaxy_S5_4
samsung_galaxy_S5_5
samsung_galaxy_S5_6
samsung_galaxy_S5_12
samsung_galaxy_S5_11
samsung_galaxy_S5_10
samsung_galaxy_S5_9
samsung_galaxy_S5_8
samsung_galaxy_S5_7
samsung_galaxy_S5_13
samsung_galaxy_S5_14

Σχετικά άρθρα