Σαλίνο: Να μη δεχτούμε γκολ

Ο Λεάντρο Σαλίνο χρίζει φαβορί τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως οι Αγγλοι δεν θα έχουν καθόλου εύκολη αποστολή στο "Καραϊσκάκη". "Στόχος το μηδέν στην άμυνα", είπε ο Βραζιλιάνος.Αναλυτικά, ο Λεάντρο Σαλίνο μίλησε για:
-την πορεία στη φάση των ομίλων: «Ήταν φανταστική. Ήμασταν σε πολύ δύσκολο όμιλο με μεγάλες ομάδες όπως η Παρί και η Μπενφίκα. Κάναμε πολύ καλά πορεία, χάσαμε μόνο από την Παρί και πήραμε τους βαθμούς που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στην πρόκριση».

-τις αναμετρήσεις με τη Μαν. Γιουνάιτεντ: «Το φαβορί είναι η Μαν. Γιουνάιτεντ. Λόγω της οικονομικής τους δύναμης και του ρόστερ τους είναι φαβορί, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο κι όχι με τα χρήματα. Ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητές του. Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να παίζουμε επίθεση και άμυνα σαν ομάδα».

-το γεγονός ότι είναι ο μόνος Βραζιλιάνος στο παιχνίδι: «Υπάρχει και ο Ράφαελ, αλλά μάλλον θα απουσιάσει. Εγώ θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα μου».

-το αν τα αρνητικά αποτελέσματα της Μαν. Γιουνάιτεντ στις εγχώριες διοργανώσεις είναι καλά για τον Ολυμπιακό: «Είναι διαφορετικές διοργανώσεις. Θα έρθουν εδώ με όλες τους τις δυνάμεις για να πάρουν την πρόκριση, αλλά ξέρουν κι αυτοί πως δεν θα είναι εύκολο το έργο τους».

-το ποιον θεωρεί αστέρι της Γιουνάιτεντ: «Πιστεύω πως δεν έχουν μόνο έναν αστέρα, αλλά πολλούς ποιοτικούς παίκτες όπως ο Ρούνεϊ και ο Φαν Πέρσι. Διαθέτουν πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρίνουν έναν αγώνα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας».

-το ποιο θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό: «Το ιδανικό θα ήταν νίκη, αλλά επίσης είναι σημαντικό να μη δεχτούμε γκολ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

-τις προσδοκίες των ΜΜΕ και των φιλάθλων: «Όλοι είναι ενθουσιασμένοι γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία πρόκριση. Ο κόσμος μάς στηρίζει και ξέρουμε ότι μπορούμε να ποντάρουμε στη βοήθειά του».

-το αν θα επέστρεφε στη Βραζιλία: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2016. Όσο ήμουν στην Μπράγκα είχα κάποιες προτάσεις από τη Βραζιλία. Όμως για την ώρα είμαι στην Ευρώπη. Θέλω να επιστρέψω κάποια στιγμή για να κλείσω την καριέρα μου στην πατρίδα μου, αλλά όχι τώρα».

-τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ Βραζιλίας και Ελλάδας: «Η διαφορά έγκειται κυρίως στην κουλτούρα. Η ζωή τους είναι τελείως διαφορετική από τη δική μας. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, αν και στη Βραζιλία είναι περισσότερο ελεύθερο. Ο Ολυμπιακός παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, έχει ωραία ατμόσφαιρα στα παιχνίδια του κι εγώ έχω προσαρμοστεί πολύ καλά».

-το αν θα υποστηρίζει την Ελλάδα στο Μουντιάλ: «Έχω κάποιους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό που είναι στην εθνική Ελλάδος και θα τους υποστηρίζω. Όμως είμαι πάνω από όλα οπαδός της Βραζιλίας».

Σχετικά άρθρα