Τζανακάκης: Νίκη με ΠΑΟΚ για να τελειώνουμε…

Ο Μανώλης Τζανακάκης μίλησε για την ισοπαλία του Εργοτέλη στη Λεωφόρο, τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, το προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τους προσωπικούς του στόχους.Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανώλη Τζανακάκη στον Κρήτη Σπορ FM:
– Για τη σημασία της ισοπαλίας στη Λεωφόρο: «Μπορεί να μην ξεφύγαμε πολύ στη βαθμολογία όμως το αποτέλεσμα μας έδωσε μια ψυχολογική τόνωση. Ήταν βαθμός ψυχολογίας. Δύσκολα παίρνεις καλό αποτέλεσμα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Στη διάρκεια της εβδομάδας ο προπονητής μας είχε πει ότι αν δουλέψουμε έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα εκεί. Μας είπε τι πρέπει να προσέξουμε. Και πήραμε ένα βαθμό που θα αποδειχθεί πολύ σημαντικός»
– Για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Εργοτέλης: «Είχαμε απουσίες σε όλες τις γραμμές, όμως τα παιδιά που αγωνίστηκαν κάλυψαν τα κενά και τα πήγαν μια χαρά. Βοήθησαν την ομάδα και δε φάνηκαν οι απουσίες»
– Για τη βαθμολογική συγκομιδή: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί θεωρώ ότι η ομάδα έπρεπε να ήταν ψηλότερα. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Το διάστημα της αποχής από τις νίκες για 10 παιχνίδια μας έφερε πίσω βαθμολογικά και ψυχολογικά. Ήταν σα να πετάξαμε το καλό ξεκίνημα. Στη συνέχεια όμως καταφέραμε να πάρουμε τρεις συνεχόμενες νίκες και να αναρριχηθούμε στη βαθμολογία. Πλέον έχουν μείνει οχτώ ματς και πάμε για ότι καλύτερο»
– Για το τι έφταιγε και ο Εργοτέλης δε μπορούσε να κερδίσει για δέκα παιχνίδια: «Ήταν και θέμα ψυχολογίας. Μας είχε πάρει από κάτω. Προσπαθούσαμε για τη νίκη και ο αντίπαλος μας με μια – δύο ευκαιρίες, συνήθως από στημένες φάσεις έπαιρνε το ματς. Αυτό μας προσέθετε άγχος. Μας είχε επηρεάσει και ευτυχώς το διώξαμε με τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Τώρα πατάμε πιο γερά. Ξαναβρήκαμε τον καλό μας εαυτό»
«Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο και μαζί πολύ σημαντικό. Η νίκη είναι απαραίτητη. Πρέπει να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε για να καθαρίσουμε με την παραμονή. Να μας φύγει οριστικά το άγχος. Στον παιχνίδι του πρώτου γύρου εκτός έδρας είχαμε παίξει πολύ καλά, χάνοντας στο 95’.  Θα προετοιμαστούμε καλά, και θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε»
– Για τη «μάχη» για την παραμονή: «Η «μάχη» θα γίνει μεγαλύτερη πηγαίνοντας προς το τέλος τους πρωταθλήματος. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Δε θεωρώ ότι υπάρχει ομάδα που έχει ξεκαθαρίσει με το θέμα κάτω από την 6η θέση, ούτε μπορώ να πω πόσοι βαθμοί απαιτούνται. Οι ομάδες θα παίζουν πλέον πιο κλειστά και με μεγαλύτερη πίεση. Θα έρθουν πολλά αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο».
Για το αν μπορεί ο Εργοτέλης να τερματίσει σε μια θέση στην πρώτη οχτάδα: «Πρώτος στόχος είναι να σωθούμε. Όταν το καταφέρουμε δε θα τα παρατήσουμε πρώτος στόχος. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι πηγαίνοντας για κάτι περισσότερο».
– Για τους προσωπικούς του στόχους: «Τη φετινή χρονιά έχω ωριμάσει παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια. Υπάρχουν ακόμα 8 αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αρχικά θέλω να βοηθήσω τον Εργοτέλη να πετύχει τους στόχους του και μετά  να παραμείνω και του χρόνου στο ρόστερ του  Ολυμπιακό. Είναι μια πρόκληση να καταφέρω να πείσω τους ανθρώπους τους Ολυμπιακού».

Σχετικά άρθρα