Διαιτητικά τρουφάκια με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

26 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά:

1 φλιτζάνι ξερά φρούτα πχ. Δαμάσκηνα ή σταφίδες ή blue Berries ή Grand Berries ή χουρμάδες ή δαμάσκηνα ή μίγμα αυτών κομμένα στο μούλτι

1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς και προαιρετικά επιπλέον 2 κουταλιές κουκουνάρι

½ φλιτζάνι τριμμένη βρώμη στο μούλτι

½ φλιτζάνι κακάο σκόνη

30γρ. μαύρης σοκολάτας Wish χωρίς ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)

Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση :

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή κάθε ένα ξεχωριστά στο multi), τα χτυπάμε περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μάζα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να σφίξει η ζύμη. Στην αρχή ίσως σου φανεί παράξενο πως θα δέσουν αυτά τα τριμμένα υλικά αλλά έχε εμπιστοσύνη. Μόλις αρχίσουμε να τα πλάθουμε θα δέσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια λοιπόν τα πλάθουμε με το χέρι σε ότι σχήμα θέλουμε και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κακάο ή κανέλα και τα φυλάμε στο ψυγείο. Μια καλή ιδέα είναι να γεμίσουμε σφιχτά μια μικρή φόρμα ή ένα πήλινο ή πλαστικό κεσεδάκι από γιαούρτι και αφού το αφήσουμε στο ψυγείο από 15 λεπτά έως ότου και το επόμενο πρωί ή όποτε χρειασθεί να το καταναλώσουμε και στη συνέχεια με ένα καλό μαχαίρι να το κόψουμε σε μικρές μπάρες ή κυβάκια. Πριν τα καταναλώσουμε τα βγάζουμε για 30 λεπτά από το ψυγείο. Το εξαιρετικό αυτό snack μπορεί από μόνο του να αποτελέσει ένα μικρό ενδιάμεσο γεύμα ή να αποτελέσει ένα ιδανικό πρωινό συνδυάζοντας το με μια μερίδα γαλακτοκομικών.

 

Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σεφ στο παρά πέντε, των εκδόσεων Μεταίχμιο του διαιτολόγου διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ