Έκανα ολική υστερεκτομή. Έφταιγε ο HPV;

26 Φεβρουαρίου 2014
ρωτά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Έχω χειρουργηθεί με ολική υστερεκτομή λόγω καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Πάντα όλα τα τεστ ΠΑΠ που έκανα ήταν καθαρά χωρίς τον ιο των κονδυλωμάτων. Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν επιθετικό, αν και ξέρω ότι για να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα πρέπει να περάσει πολύς καιρός. Υπάρχει περίπτωση να μην οφείλεται στον ιό; 


ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ 

Ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς, μαιευτήρας-γυναικολόγος

 

             ειδικευμένος στη γυναικολογία-ενδοκρινολογία

 


Κατά 99,9% ο τραχήλος του καρκίνου της μήτρας οφείλεται στον ιό HPV. Από τους 60 υπο-ιούς οι 6 είναι πολύ επικίνδυνοι και η εξέλιξη είναι εξαιρετικά σύντομη.  Εάν κάνατε ταυτοποίηση του ιού πριν την επέμβαση ο γιατρός σας θα μπορεί να σας πει εάν επρόκειτο για  επιθετικό ιό ή όχι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ