Εκβίαζαν εταιρεία αιμοκάθαρσης

26 Φεβρουαρίου 2014

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσαν τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα εκβίασης και απάτης σε βάρος ανώνυμης εταιρίας που δραστηριοποιείται στην αιμοκάθαρση νεφροπαθών στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ένας 45χρονος επιχειρηματίας, ένας 49χρονος εν αποστρατεία αστυνομικός, ένας 58χρονος ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας και ένας 51χρονος δικηγόρος.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος -ο οποίος παρουσιαζόταν ως πρώην πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της εταιρείας- και ο 49χρονος απαιτούσαν από τους υπευθύνους της ανώνυμης εταιρείας την καταβολή 100.000 ευρώ, για την παροχή «προστασίας» προς την εταιρεία, την αποτροπή ελέγχων μέσω «γνωριμιών» σε δημόσιες Υπηρεσίες, την παραίτηση του 45χρονου και του 49χρονου από οικονομικές αξιώσεις, αλλά και την κάλυψη υποτιθέμενων οφειλών της εταιρείας σε τρίτους.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα, της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και της απλής συνέργειας σε αυτή, της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας περί όπλων.

 πηγή: www.madata.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +43730+3163 - adTechUnit 9
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...