Καμίνης: Μέρος της λύσης όχι του προβλήματος o δήμος

Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, υποστήριξε ότι είναι ψευδή τα όσα αναφέρονται ότι ο ίδιος θέλει την κατεδάφιση του "Απόστολος Νικολαϊδης".
Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν της επιστολής που απέστειλε ο ίδιος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ζητώντας του να αποσύρει την προσφυγή του στο ΣτΕ κατά του Προεδρικού Διατάγματος.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Δήμο να επιδιώκει την κατεδάφιση της Λεωφόρου χωρίς όμως να απαντά την ίδια ώρα στο ερώτημα ποιος έστειλε την επιστολή στήριξης ενός Προεδρικού Διατάγματος που θέτει απευθείας σε κίνδυνο τη Λεωφόρο. Τίθεται δε ανοιχτά υπέρ της Διπλής Ανάπλασης, ενός project το οποίο όπως όλοι γνωρίζουν δεν είναι αποδεκτό από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις ευθύνες της πόλης της Αθήνας, επιδίωξα, πάντοτε σε στενή συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων του Παναθηναϊκού, να δώσω οριστική λύση στο θέμα του γηπέδου της μεγάλης ομάδας της πόλης, αντάξια της ιστορίας της και της σημασίας της για την πρωτεύουσα.

"Ακόμη και όταν, από λάθη και αστοχίες του παρελθόντος, καθώς επίσης και λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να μείνει χωρίς στέγη, ο δήμος Αθηναίων και εγώ προσωπικά σταθήκαμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην εξεύρεση προσωρινών λύσεων, που επιτρέπουν σήμερα στον ΠΑΟ, να χρησιμοποιεί χωρίς κανένα πρόβλημα, το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

"Παρά, λοιπόν, την καθοριστική συμβολή μας στην επίλυση των εξαιρετικά σύνθετων προβλημάτων που κληρονομήσαμε, δημοσιεύματα και σκόπιμες διοχετεύσεις εμφανίζουν τον δήμο Αθηναίων, ότι δήθεν επιδιώκει την κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γεγονός απολύτως ψευδές. Επίσης, εμφανίζουν μέρος του κόσμου της ομάδας να αντιτίθενται στο έργο της Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού Λεωφόρου – Αλεξάνδρας.

• Επειδή υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και περιορισμοί

• Επειδή έχουν γίνει επενδύσεις, εκ μέρους του δήμου Αθηναίων, πολύ σημαντικές

• Επειδή οι ανάγκες της πόλης, τόσο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όσο και στον πολύπαθο Βοτανικό, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες και σύνθετες

"Καθιστώ σαφές στην παναθηναϊκή οικογένεια ότι ο δήμος Αθηναίων αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος».

Σχετικά άρθρα