Καλαμαράκια κοκκινιστά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κιλό ντομάτε φρέσκιες τριμμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">μαϊντανός ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό καλαμαράκια</span><br /><span style="font-size: medium;">3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι λευκό κρασί</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένεται καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρετε με λεμόνι και με <strong>σπιτικό ψωμί.</strong></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα