Πώς η Αθήνα θα γίνει Νέα Υόρκη -Εξυπνες λύσεις για πεζούς και οδηγούς

27 Φεβρουαρίου 2014

Εξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη» είναι ο τίτλος του βιβλίου του συγκοινωνιολόγου Σταύρου Κωνσταντινίδη, ο οποίος προτείνει μέσα στις εικονογραφημένες σελίδες 29 απλές και λειτουργικές λύσεις στη μετακίνηση με τα πόδια.

Φανάρια που είναι τοποθετημένα πάνω σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια κατειλημμένα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πεζόδρομοι στους οποίους κινούνται με χαρακτηριστική άνεση μοτοσικλέτες...

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το αστικό περιβάλλον, όπως επισημαίνει ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος στο νέο του βιβλίο που παρουσιάστηκε χθες, προτείνει 29 γρήγορες απλές, λειτουργικές και κυρίως ανέξοδες λύσεις για μια πιο ανθρώπινη Αθήνα.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται εικονογραφημένες λύσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και καινοτόμες ιδέες, όπως η αρίθμηση των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. 

«Οι χαμηλού κόστους προτάσεις δεν απαιτούν απαγορευτικούς προϋπολογισμούς, ενώ μπορούν να υλοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων. Πόλεις, όπως η Κοπεγχάγη, η Νέα Υόρκη ή το Παρίσι επανασχεδιάζονται τα τελευταία χρόνια αφαιρώντας λωρίδες αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης» επισήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ασφάλεια στις εισόδους των σχολείων


Τοπικές διαπλατύνσεις στις διασταυρώσεις


Ανυψωμένες διαβάσεις πεζών


Χρονόμετρο σηματοδοτών - Η θέση του σηματοδότηΠληροφόρηση - χάρτες

 

Πηγή: www.prothema.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ