Φιλέτο ψαριού με κάρυ και αγγουροσαλάτα

27 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα από λευκό ψάρι 150 γραμμάρια το καθένα (γλώσσα, πέρκα, χαλιμπούτ)
1 κουταλιά της σούπας πάστα κάρυ (trandori)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
150 γραμμάρια φυσικό γιαούρτι
1 μεγάλο αγγούρι
1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ
1-2 κουταλιές λάδι

 

 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ με ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι της συνταγής.
Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγούρι και με τον αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες. Αμέσως μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.

Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και μετά τα τηγανίζετε σε μέτρια εστία για 3- 5 λεπτά την πλευρά.
Ζεσταίνετε ένα πυρίμαχο ταψί και παλτό με λαχανικά ή ελαιόλαδο . Ξύνεται τυχόν περίσσεια μαρινάδα και το αφήνουμε για αργότερα. Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα αφαιρείτε από το τηγάνι σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με την αγγουροσαλάτα. Ραντίζετε με χυμό λάιμ και σερβίρετε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace