Κάνω δίαιτα αλλά το βράδυ έχω κρίσεις βουλιμίας. Τι να κάνω;

27 Φεβρουαρίου 2014
ρωτά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Καλησπέρα σας, είμαι 38 χρονών και πριν 4 χρόνια  πήρα 20 κιλά. Το πρόβλημά μου είναι το εξής:  ενώ με διαιτολόγο ακολουθώ διατροφή και την ημέρα δεν έχω κανένα πρόβλημα,  το βράδυ και μάλιστα αργά με πιάνουν κρίσεις βουλιμίας. Προσπάθησα να τις καταπολεμήσω αλλά δεν τα κατάφερα.  Η διαιτολόγος  μου που είπε οτι πρόκειται για διατροφική διαταραχή και πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης. Είναι  όντως διατροφική διαταραχή; Τι  προτείνετε να κάνω;  Ευχαριστώ.

 

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος διατροφολόγος, Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφής www.diatrofi.gr

 

 

Σε περιπτώσεις διατροφικής διαταραχής είναι σημαντικό να διορθωθεί πρώτα το θέμα της διατροφικής διαταραχής που στη περίπτωσή σας είναι οι υπερφαγικές κρίσεις και στη συνέχεια να περάσετε στη θεραπεία της παχυσαρκίας. Ένα επαγγελματίας πτυχιούχος διαιτολόγος με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές θα μπορούσε να σας βοηθήσει σημαντικά να ξεπεράσετε το πρόβλημα των βουλιμικών κρίσεων. Αν τα αίτια που σας οδηγούν σε υπερφαγικά επεισόδια εξακολουθήσουν να επαναλαμβάνονται θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου εξειδικευμένου στη θεραπευτική αντιμετώπιση ατόμων με διατροφική διαταραχή. 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ