Μίσσας: Θετικές οι ενδείξεις για συμμετοχή των NBAers στο Παγκόσμιο

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας και ο νομικός σύμβουλος της ΕΟΚ, Γιώργος Κόνιαρης επέστρεψαν από τις ΗΠΑ, όπου είχαν μεταβεί, προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Νικ Καλάθη, τον Κώστα Κουφό και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.Ο Κώστας Μίσσας αναφερόμενος στο ταξίδι αυτό και τις επαφές που είχε στο Μέμφις και τη Φιλαδέλφεια με τους τρεις παίκτες, τόνισε: ‘Υπήρξε μια πολύ καλή θετική επαφή και έγινε μια ουσιαστική συζήτηση και με τους τρεις. Αρχικά συναντηθήκαμε με τον Καλάθη και τον Κουφό στο Μέμφις όπου αγωνίζονται. Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε προπονήσεις και να συζητήσουμε και με τον προπονητή τους αρκετά, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται και ο ίδιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας. Οι ενδείξεις ήταν θετικές και μόνο σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών.

Με τον Αντετοκούνμπο συναντηθήκαμε στη Φιλαδέλφεια, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή των Μιλγουόκι Μπακς. Κάναμε μία συζήτηση τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον προπονητή του. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να πάρει άδεια και πιθανή συμμετοχή του και στις δύο διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, Παγκόσμιο Ανδρών), αλλά εκεί θα παίξει ρόλο και η ομάδα του. Καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να δοθεί άδεια, ότι θα πρέπει να συζητήσουμε ξανά και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις.

Αυτό που είναι δεδομένο και σίγουρο είναι πως ο Γιάννης θεωρεί τιμή του το να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και αυτό το καλοκαίρι. Αυτό, κατανοώντας ότι θα πρέπει να γίνουν ξανά συζητήσεις, καθώς στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ έχει σημαντική συμμετοχή στα παιχνίδια της ομάδας του και βελτιώνεται μέσα από το χρόνο συμμετοχής που παίρνει".

Η επαφή αυτή ήταν η πρώτη σε προσωπικό επίπεδο ανάμεσα στους τρεις παίκτες και τον Κώστα Μίσσα, αλλά δεν θα είναι και η τελευταία: "Θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία. Θέλουμε να διατηρήσουμε ανοιχτή γραμμή και με τους τρεις παίκτες. Αυτή τη στιγμή οι ενδείξεις είναι θετικές για τη συμμετοχή και των τριών το καλοκαίρι στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα".

Σχετικά άρθρα