Υποβιβασμό δύο ομάδων και αναδιάρθρωση ζητάει η Καβάλα

Με επιστολή του προς τον Σπύρο Καλογιάννη, ο πρόεδρος της Καβάλας, Βλάσης Τσάκας, ζητάει να υποβιβαστεί μόνο μία ομάδα από κάθε όμιλο της Football League την τρέχουσα σεζόν, έτσι ώστε να υπάρξει αναδιάρθρωση με παρουσία 32 συνολικά ομάδων στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.Η επιστολή του Βλάση Τσάκα αναφέρει:

"Καβάλα, 27/02/2014

Προς
FOOTBALL LEAGUE- OΠΑΠ
Αρ. πρωτ: 949/27.02.14 (ΥΠ ΟΨΙΝ κ. Προέδρου)

Κύριε Πρόεδρε,

Βρισκόμαστε μόλις πέντε αγωνιστικές πριν τη ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014 για τις είκοσι από τις είκοσι οκτώ ομάδες των δυο ομίλων της Football League. Είναι αδιανόητο σε επαγγελματική κατηγορία να υπάρχει διάστημα αγωνιστικής αποχής – απραξίας πάνω από πέντε μήνες (01/04- 01/08) .

Η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, με αφορμή και την τελευταία μεταβολή της προκήρυξης, ζήτα την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. της Football League και προτείνει- καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις, ζητώντας να τεθούν σε ψηφοφορία από τα μέλη μας:

Την αύξηση των ομάδων των δυο ομίλων από είκοσι οκτώ σε τριάντα δυο για την περίοδο 2014-2015, με τον ταυτόχρονο υποβιβασμό δυο ομάδων (μια από κάθε όμιλο) για την τρέχουσα περίοδο, Τον επαναπροσδιορισμό του πλάνου της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών της Football League και Football league 2 από τη σεζόν 2015-2016, με τη δημιουργία ενός ομίλου.

Η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ πιστεύει ότι, αυτό όχι μόνο δεν θα ωφελήσει, άλλα αντίθετα θα οξύνει προβλήματα λόγω αύξησης των εξόδων, χωρίς εγγυημένη πρόβλεψη για αύξηση των εσόδων.

Τη διατήρηση πάση θυσία των δυο ομίλων (τριάντα δυο ομάδες) τουλάχιστον για μια τετραετία, μέχρι να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τη χώρα.

Τη βελτίωση των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος, την επανεξέταση των όρων διοργάνωσης των play offs για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και την εξέταση της περίπτωσης διεξαγωγής play-out.

Τέλος, θεωρούμε ότι η πρόταση μας βλέπει τα πράγματα από τη σωστή γωνία, αντιμετωπίζει την πραγματικότητα κατάματα και αποφεύγει τους στρουθοκαμηλισμούς. Ευελπιστούμε λοιπόν σε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, ώστε το αίτημα μας να έχει τύχη στην Ε.Π.Ο, η οποία είναι και ο τελικός παραλήπτης –ρυθμιστής.

Για την ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ
Βλάσης Τσάκας
Πρόεδρος".

Σχετικά άρθρα